Marieke van de Rakt


Marieke is ondernemer, investeerder en business-coach bij Emilia Capital. Daarvoor was zij co-founder en CEO van Yoast. Het van oorsprong Wijchense bedrijf Yoast is bekend van de WordPress plugin met ruim 13 miljoen gebruikers. In 2021 is Yoast verkocht aan de Amerikaanse partij Newfold Digital. 

 

Bij Emilia Capital investeert Marieke samen met haar man Joost de Valk in ambitieuze tech startups of startups die zich richten op de online markt. Emilia Capital ziet zichzelf als een impactinvesteerder. Emilia wil investeren in startups die zich expliciet richten op een duurzamere samenleving en startups die open source software maken. Daarnaast zet Emilia zich in om vrouwelijk ondernemerschap te promoten. Sinds 2021 toe heeft Emilia Capital geïnvesteerd in 11 bedrijven met een totaal van 3 miljoen aan investering. 

 

Marieke heeft jarenlange ervaring met marketing en branding-strategieën, marktonderzoek en (big)data-analyse. Als CEO heeft Marieke veel ervaring opgedaan met het leiden van een internationaal team, public speaking en gesprekken met investeerders, bankiers en PE-partijen. 

 

Bij Marieke kun je terecht als je wil sparren over online marketing en het opzetten van een branding strategie. Maar ook voor praktische feedback op de vindbaarheid van je website of het aanscherpen van je product-market fit. Ook voor vragen over het ophalen van investeringsgeld, het opzetten van een fijne bedrijfscultuur of het doorgroeien van een onderneming ben je bij Marieke aan het juiste adres.

Contactgegevens

Bedrijf/organisatie
Emilia Capital

E-mailadres
office@emilia.capital

Website
emilia.capital/

Social media