“Starters hebben het meeste aan mijn uitgebreide netwerk”


30 april 2021

“Starters hebben het meeste aan mijn uitgebreide netwerk”

Pascal Burhenne over zijn rol als partner bij StartUp Nijmegen

Pascal Burhenne is een van de ruim zestig partners van StartUp die tips geven aan startende ondernemers. Als algemeen directeur van Klingele Golfkarton weet Pascal als geen ander hoe het is om een bedrijf te leiden en nieuwe klanten te moeten zoeken. “Als ik een ondernemer kan helpen met mijn netwerk, doe ik dat graag.”

Pascal werkt nu 13 jaar voor Klingele Golfkarton en begon als verkoopmedewerker. Via een functie op de IT-afdeling werd hij assistent van de directeur. Nadat die directeur vertrok, werd Pascal samen met een collega naar voren geschoven om het bedrijf een nieuwe richting in te sturen. Dat ging zo goed dat Pascal twee jaar later, in 2019, werd aangesteld als algemeen directeur.

Eerlijk zijn is het belangrijkste

Omgaan met meningsverschillen op de werkvloer kan behoorlijk lastig zijn. Pascal denkt dat ondernemers veel kunnen leren van zijn situatie. “Ik ben drie keer het gesprek aangegaan met mijn directeur, omdat we het niet met elkaar eens waren. In een meningsverschil is het lastig om die stap te zetten, maar het laten liggen is nog veel erger. Dan blijft het echt in je hoofd zitten en dat is niet goed voor je.”

Pascal is ook eerlijk over het feit dat het mis kan gaan na zo’n gesprek. “Je moet je dan wel afvragen of je wel met zo’n iemand wil samenwerken. Als ondernemer heb je dat natuurlijk niet met een leidinggevende, maar wel met klanten.” Volgens Pascal gaat die vergelijking trouwens niet altijd op. “Soms moet je als ondernemer gewoon voor een klant gaan, omdat je de inkomsten nodig hebt. Maar zorg ervoor dat je altijd eerlijk naar jezelf blijft.”

Pascal merkt dat de ondernemers bij StartUp goed weten wat ze aan het doen zijn. “In mijn partnergesprekken zie ik dat ik ondernemers soms nog maar weinig kan leren. Ze hebben mooie ideeën en mooie producten. De ondernemers hebben zich ook vaak goed ingelezen. Het hebben van veel informatie zorgt voor een betere en stabielere voorbereiding op het ondernemersleven, dus dat vind ik mooi om te zien.”

Verbinden als belangrijkste functie

Pascal kan vooral helpen op het gebied van netwerken en leads genereren. Ondernemers helpen hun netwerk uit te breiden, dat ziet Pascal dan ook als zijn belangrijkste functie als partner bij StartUp Nijmegen. “Wanneer je een goed product hebt, moet je het wel kunnen verkopen. En dat is lastig. Het kan natuurlijk niet altijd, maar waar mogelijk help ik mensen met het vinden van een netwerk. Daar wil ik graag mijn best voor doen.”

Voor ondernemers die het gesprek met Pascal aangaan, leidt dat soms tot mooie dingen. “Ik sprak laatst met Robert Gunsing van Mobilyze. Hij houdt zich bezig met duurzame mobiliteit, en ik kon hem wel aan iemand koppelen.” Dat kwam voor Robert goed uit: ”Pascal heeft me na het gesprek in contact gebracht met de logistiek dienstverlener van Klingele. Samen gaan we kijken naar het verduurzamen van het transport.” Volgens Pascal leveren zulke warme leads voor een ondernemer vaak meer op dan acquisitie.

In zijn gesprekken met ondernemers doet Pascal natuurlijk meer dan alleen maar netwerken en leads aandragen. Ook gerichte tips voor de ondernemingen komen aan bod. Robert was erg blij met de rest van het partnergesprek: “Mijn gesprek met Pascal was erg waardevol voor Mobilyze. We hebben het gehad over het lokaal positioneren van je organisatie en het creëren van zichtbaarheid.”  

Tips voor startende ondernemers

Pascal wil eerst een beeld van een ondernemer krijgen in een gesprek. “Elke startende ondernemer heeft zijn eigen manier van werken. Pas als je weet wat iemand al allemaal heeft gedaan, kun je gerichte tips geven.” Toch kan hij ook een tip geven aan alle starters, die hij als algemeen directeur ook vaak zelf gebruikt. “Maak een tijdlijn voor jezelf. Wat is je doel en hoe ga je naar dat doel toe werken? Hoe ga je het bereiken en wat heb je nodig om het te bereiken? Dit hoeft echt geen professioneel plan te zijn, met pagina’s aan aantekeningen. Het is gewoon belangrijk om te weten wat je moet doen, zodat je ook aan je klanten duidelijkheid kan geven.”

Wil jij een keer in gesprek met Pascal? Of denk je dat zijn netwerk jou kan helpen? Schrijf je dan in voor zijn spreekuur via deze link. Ook andere partners van StartUp Nijmegen geven op de site van StartUp aan waar en wanneer je met ze in gesprek kunt.

Deel dit bericht