Starter in Nijmegen: “Sinds mijn 13e ben ik al bezig met reclame en signing” – Youri Don van Doorplakkers


31 augustus 2022

Bij StartUp Nijmegen starten enthousiaste ondernemers met ieder hun eigen droom. Maak kennis met een starter in Nijmegen, deze week in de spotlight: Youri Don van Doorplakkers. Van voertuigbelettering tot aan gevelreclames: Youri doet het allemaal! “Alles wat ik nu doe, heb ik geleerd door gewoon te beginnen. Ik heb het altijd al leuk gevonden om dingen zelf uit te zoeken. Dan ga ik misschien wat vaker op m’n plaat, maar dan doe ik het tenminste wel zelf.”

Ruim twee jaar geleden werkte Youri nog op kantoor bij een horecaprojectbureau, maar toen de hele horeca stil kwam te liggen, moest hij toch iets anders verzinnen. “In eerste instantie wist ik niet zo goed wat ik wilde doen, maar toen heb ik toch vrij snel de keuze gemaakt om te beginnen als zzp’er in de wereld van reclame en signing. Mijn vader is ondernemer in hetzelfde werkveld: ik help hem al sinds mijn 13e. Zo is mijn interesse voor reclame enorm gegroeid”, legt Youri uit.

Doorplakkers

Zo ontstond Doorplakkers uiteindelijk: een bedrijf dat zakelijke klanten zichtbaarder maakt, en jouw thuisinterieur een opknapbeurt kan geven. “Veel mensen willen bijvoorbeeld hun keuken een opfrisser geven. In plaats van een compleet nieuwe te kopen, vragen ze mij dan om de kastjes in een nieuwe kleur te wrappen met interieurfolie: een nog redelijk onbekend product dat steeds populairder wordt. En ook nog eens een stuk duurzamer”, zegt Youri. Voor zakelijke klanten beplakt hij gevels of wrapt hij bedrijfsbussen. “Zo krijgen bedrijven echt een gezicht.”

Hij is nog steeds zzp’er, maar hoopt in de toekomst fulltime met Doorplakkers bezig te kunnen zijn. “Nu is het nog fiftyfifty: de ene helft van de week werk ik als zzp’er voor anderen, de andere helft van de week werk ik bij Doorplakkers”, legt Youri uit. Dat gaat met vallen en opstaan: hij begon dit avontuur namelijk zonder enige ondernemerservaring. “In het begin was ik echt nog wel zoekende, maar daarom heb ik ook rustig de tijd genomen om alles goed op te zetten. Als ik nu op de start van Doorplakkers terugkijk, ben ik erg tevreden. Ik heb toch constant de sprong in het diepe durven nemen.”

En die sprong blijft Youri wagen. “Ik zou graag willen dat Doorplakkers binnen de regio een groot reclamebedrijf wordt. Ik hoop dat ik op een gegeven moment personeel in dienst kan nemen zodat ik me op de groei van het bedrijf kan richten.”

Als starter in Nijmegen bedrijven op de kaart zetten

Met Doorplakkers zet Youri bedrijven op de kaart en geeft hij ze meer naamsbekendheid. Want hoe zichtbaarder een bedrijf is, hoe beter die on top of mind blijft bij mensen. Precies op die manier kwam Youri in aanraking met StartUp Nijmegen. “Die grote banner op hun gebouw trekt echt de aandacht! Ze zaten dus al een tijdje in mijn hoofd. Uiteindelijk ben ik via sociale media bij ze terechtgekomen.” 

Wat hij het fijnst vindt aan StartUp? “Sparren met andere ondernemers. Ik zit nu met drie ondernemers uit andere werkvelden in een BAM-groepje. Eén keer per week zitten we samen en bespreken we elkaars valkuilen en doelstellingen. Soms zijn oplossingen best voor de hand liggend, maar door onze vraagstukken bespreekbaar te maken, komen die antwoorden sneller op tafel. Zo hoef je niet telkens zelf opnieuw het wiel uit te vinden”, zegt Youri.

Ben jij ook een startende ondernemer? Join us! Maak kennis met deze starter in Nijmegen of andere ondernemers via ons overzicht van ondernemers.Deel dit bericht