Samen sneller groeien: “Nijmegen barst van talent en ondernemerskracht” – partner Mathijs Buddingh’


21 februari 2022

Geschreven door Kris Wijnands van Tekstbureau Letterdesk 

 

Bij StartUp Nijmegen kun je gemakkelijk leren van gevestigde ondernemers tijdens de partnerspreekuren. Samen sneller groeien, noemen we dat. Mathijs Buddingh’ – ondernemersaccountmanager Health en High Tech bij gemeente Nijmegen – is een van die partners. “Gemeente Nijmegen vindt het ontzettend belangrijk om te investeren in startende ondernemers”, vertelt hij.

 

Startende ondernemers zijn de werkgevers van de toekomst. En dat is precies waarom gemeente Nijmegen StartUp zo’n warm hart toedraagt. StartUp Nijmegen krijgt subsidie, en sinds vorig jaar zijn de accountmanagers Ondernemen van de gemeente ook aangesloten als partner. “Door de startende ondernemers van Nijmegen te ondersteunen, zorgen we uiteindelijk voor voldoende werkgelegenheid in de regio. Zodat íedereen mee kan doen”, aldus Mathijs.

 

Nijmegen als aantrekkelijke plek om te werken

Ondernemers in Nijmegen –klein en groot– kunnen bij de accountmanagers en het Ondernemerspunt terecht met al hun ondernemersvragen. “Of het nu gaat over vergunningen, bestemmingsplannen of andere ingewikkelde zaken waar je de gemeente bij nodig hebt”, legt Mathijs uit. “Want we snappen dat die zaken niet je core business zijn als ondernemer. Daarom kun je bij ons aankloppen.”

 

Zo wil gemeente Nijmegen ervoor zorgen dat bestaande bedrijven optimaal gefaciliteerd worden bij hun groei én dat nieuwe bedrijven zich graag vestigen in Nijmegen. “Het is behouden én aantrekken tegelijk”, legt Mathijs uit. “Op die manier zorgen we ervoor dat ons talent ook echt in de stad blijft. En dat Nijmegen een aantrekkelijke plek blijft om te werken. Het moet niet zo zijn dat alle afgestudeerden vertrekken naar Utrecht of Amsterdam, omdat ze denken dat er geen goede werkgevers in Nijmegen zijn.”

 

Samen sneller groeien in Nijmegen

Een goed ondernemersklimaat begint bij goede ondersteuning voor startende ondernemers, zodat iedereen samen sneller kan groeien. “Want er is enorm veel talent en ondernemerskracht te vinden in Nijmegen. En Startup Nijmegen is één van dé plekken waar dat allemaal ontstaat.” In de spreekuren die Mathijs als partner houdt met de startende ondernemers, merkt hij dat ook. “Ik heb ontzettend veel leuke en nuttige gesprekken”, vertelt hij. “Ik zie mezelf als een trusted advisor, een externe adviseur die de ondernemers onafhankelijk advies kan geven. Want ik heb geen commercieel belang. Ik heb niets te verkopen: ik werk altijd in het belang van de stad.”

 

Als accountmanager Health en High Tech weet Mathijs alles van de medische bedrijven in Nijmegen, maar bijvoorbeeld ook van de vele ondernemingen in de chipindustrie. “En ik heb een achtergrond in het vastgoed. Maar waar ik ondernemers vooral mee kan helpen, is met mijn netwerk en dat van mijn collega-accountmanagers. Samen kennen we heel veel bedrijven en organisaties. Op die manier heb ik al heel wat linkjes en verbindingen gelegd.” 

 

Kleine stapjes om iets groters in gang te zetten 

Met tijd en aandacht wil Mathijs startende ondernemers ondersteunen. “Als gemeente Nijmegen subsidiëren we Startup, maar geld alleen is niet genoeg. Daarom geef ik iedere week een uur van mijn tijd. En dat lijkt niet zoveel, maar als ik iedere keer een ondernemer ook maar een klein beetje kan helpen, dan zet dat altijd iets groters in gang.” De wet van de grote getallen, noemt Mathijs dat. “Dat vind ik ook juist het mooie aan Startup: zij werken op dezelfde manier. Met zijn allen kleine stapjes zetten om zo grote dingen te bereiken. Daar doe je het voor.”


Wil jij ook samen sneller groeien? Schrijf je dan in voor een spreekuur met Mathijs Buddingh’ of een van onze andere partners!

Deel dit bericht