Samen met Orion naar een nog sterker Startup klimaat


28 maart 2022

Dat een startende ondernemer meer bereikt in de eerste 5 jaar - en deze overleeft  door middel van begeleiding en kennisdeling - is iets wat zowel Orion als StartUp Nijmegen alleen maar kunnen beamen. Naast de behoefte in begeleiding en kennisdeling over onderwerpen die samengaan met je business kan er ook behoefte zijn aan financiering. Dat is waar Orion Gelderland bij komt springen. 

 

Orion Gelderland

Orion Gelderland is een samenwerkingsverband tussen 10 instellingen in Gelderland. Zo zitten verschillende kennisinstellingen, maar ook andere coöperaties die kunnen bijstaan in het verlenen van coaches en kennis aangesloten. Samen bieden ze een constructie die innovatieve en opschaalbare ideeën begeleiden. Deze initiatieven zijn gericht op de energiesector, creatieve sector en smart business. 

 

Voor wie?

Een ondernemer klopt bij een van de tien aangesloten partners aan. Vanuit hier wordt er een inhoudelijk programma, uitgebreid netwerk en intensieve coaching aangeboden. Een startende ondernemer heeft behoefte aan verschillende onderwerpen. Orion staat op zoveel mogelijke manieren bij om te helpen waar nodig. Op dezer manier krijgt de starter elke mogelijke begeleiding door middel van een traject waar op dat moment behoefte aan is. Binnen dat traject wordt er ook gekeken of er financiering nodig is om het idee te realiseren. Wanneer dat aan de orde is, komt het StartUp fonds Gelderland om de hoek kijken. 

 

Beoordeling

StartUp fonds Gelderland biedt mogelijkheden voor leningen in de pre-seed fase. Vaak durven investeerders het namelijk nog niet aan om in deze fase te investeren en ondersteunen. De provincie biedt met dit fonds de mogelijkheid om verschillende ideeën die grote maatschappelijke vraagstukken oplossen, meer te kunnen realiseren door bij te staan in deze beginfase. Bij het verlenen van deze financiering wordt gekeken naar verschillende criteria, waarbij maatschappelijke impact, innovatie en opschaalbaarheid de belangrijkste zijn. Orion helpt bij de onderbouwing van deze criteria.

 

Begeleiding

Door de intensieve coaching en de mogelijkheid in financiering van Orion hopen ze meer draagkracht te creëren door grote maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Daarmee geloven zij, net zoals Startup, in de innovatiekracht en de bijdrage in een sterk en slim ondernemersklimaat. 

 

Zit jij in de pre-seed fase en voel je de behoefte aan coaching en misschien zelfs financiering? Kijk dan eens op de website van Orion voor meer informatie. https://orion-gelderland.nl/

 

Wie weet realiseer jij dan wel het volgende initiatief dat van grote maatschappelijke impact is. 
Deel dit bericht