‘Ondernemen zit in mijn DNA’ – Linneke Stoltenborgh van Linneke Stoltenborgh Talent Development


25 november 2020

‘Ondernemen zit in mijn DNA’ – Linneke Stoltenborgh van Linneke Stoltenborgh Talent Development

 

Door: Kris van tekstbureau Letterdesk

 

Ooit, als ik later groot ben, wil ik voor mezelf beginnen. Dat wist Linneke Stoltenborgh eigenlijk altijd al. Maar wanneer ben je daar klaar voor? Ongeveer twee jaar geleden hakte ze de knoop door en ruim een jaar geleden startte ze haar eigen bureau voor talentontwikkeling. “De vrijheid en variatie die ik daarmee hoopte te vinden, maken me iedere dag weer ontzettend blij”, vertelt ze.

 

Linneke komt uit een ondernemersgezin. Haar vader is ondernemer en ook haar moeder heeft een tijdje een bedrijf gehad. “Dat zaadje was dus al vroeg geplant. Ik wist dat ik vroeg of laat een keer zou gaan ondernemen. Maar het heeft me in eerste instantie juist afgeremd, die ondernemersfamilie. Ik zag de mooie kanten, maar ook de minder mooie.” Twee jaar geleden koos ze er toch heel bewust voor om haar vaste baan op te zeggen. “Het zit toch in mijn DNA, blijkbaar. Maar ik heb wel goed gekeken naar de risico’s natuurlijk.”

 

Rugzak met ervaring gevuld

 

De afgelopen tien jaar werkte Linneke voor Vanderlande. “Eerst als HR-businesspartner, een tijdje als recruitmentmanager en later als talent development manager. Met in totaal 15 jaar ervaring vond ik dat mijn rugzak genoeg gevuld was. Dat was voor mij het perfecte moment om voor mezelf te beginnen.” Voordat ze écht begon, besloot Linneke eerst goed af te schakelen. Ze nam een half jaar vrij. Om tot rust te komen, aan zichzelf te werken en om zich eindelijk weer eens een keer te kunnen vervelen. “Want dan komen de allerbeste ideeën”, legt ze uit. “In die periode heb ik de tijd genomen om mezelf weer volledig op te laden en te ontdekken wat ik precies wilde gaan doen.”

 

Ze kwam erachter dat het werk dat ze al deed, haar het beste ligt. Dat is dus precies wat ze met Linneke Stoltenborgh Talent Development weer is gaan doen, alleen dit keer voor verschillende organisaties . “Ik begeleid groepen op het gebied van persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling. En ik help organisaties om hun talentmanagementbeleid op te zetten.” Het allerliefste is ze haar klanten echt tot hulp. “Als ik bijvoorbeeld de ontwikkeling zie van de groep leidinggevenden die ik coach, dan ben ik zó trots op hen. Ik zie dat ze sterker in hun schoenen staan en dat hen dat gelukkiger maakt als mens. En daar word ik ook weer gelukkig van.”

 

Energie om weer door te gaan

 

Inmiddels is ze ruim een jaar bezig en geniet ze ontzettend van haar werk. “Ik hoopte meer vrijheid te vinden en meer variatie in werkzaamheden en organisaties. En dat is precies wat ik heb gevonden. Ik vond het wel heel spannend om in mijn eentje verder te gaan, want ik werk graag in een team. Maar dat los ik op door veel samen te werken met andere zzp’ers.”

 

Ook bij StartUp Nijmegen vindt ze veel ondersteuning. “Soms vind ik het lastig dat alles uit mezelf moet komen. Je hebt wel eens een off day, dat is ook niet erg. Maar tijdens de eerste corona-lockdown heb ik zes weken in freeze-stand gezeten. Ik zat met twee kinderen thuis, zonder klanten.” Linneke heeft in die periode veel partnergesprekken gevoerd bij StartUp. “Ik wilde horen hoe andere ondernemers omgaan met tegenslagen. Alle feedback die ik kreeg op mijn bedrijfsplannen en mijn pitch heeft me heel erg geholpen. Het gaf me weer energie om door te gaan.”

 

Het vele netwerken tijdens de lockdown leidde in de zomer tot twee grote nieuwe opdrachten. “En inmiddels zit ik helemaal vol tot eind december. “Ik wil wel graag mijn netwerk nog verder uitbreiden, zodat ik niet afhankelijk ben van een paar klanten. Ik hoef niet heel groot te worden. Ik wil gewoon leuk werk blijven doen. Zo simpel is mijn droom.”

Deel dit bericht