‘Ondernemen voelt niet als werken’ – Sam Derks en Lars Krooshof van Waterdicht ✏️


26 augustus 2020

Door: Kris van tekstbureau Letterdesk

 

Sam en Lars begonnen naast hun studie Rechten vorig jaar met Waterdicht. Op de studentenkamer van Sam waren ze iedere dinsdag druk bezig om ondernemers te helpen met hun juridische documenten. Toen ze een paar maanden geleden besloten fulltime bij StartUp Nijmegen te gaan ondernemen, ging het ineens hard. “We krijgen meer en meer klanten en ook steeds grotere”, vertellen ze.

 

Vanaf september gaat het druk worden voor de mannen. Lars gaat een master Burgerlijk Recht doen aan de Radboud Universiteit en Sam start zijn master Fiscaal Recht in Amsterdam. “We werken nu allebei meer dan 40 uur in de week aan Waterdicht, dus dat wordt pittig”, vertelt Lars. Toch hebben ze er alle vertrouwen in dat hun studie prima te combineren valt met hun groeiende bedrijf. “Waterdicht vinden we zó leuk om te doen, dat voelt eigenlijk nooit als werken. We hebben ook allebei echt een passie voor recht. We hebben samen heel wat verhitte discussies over rechtsbepalingen.” Sam voegt toe: “Dat gedetailleerde mierenneuken, écht nadenken over ieder zinnetje, dat is wat wij het allerleukste vinden.” Hun vriendinnen worden er wel eens gek van. “We spreken vaker met zijn vieren af en dan beloven we het deze keer echt niet over Waterdicht te hebben. Maar dat lukt natuurlijk nooit.”

 

Toegankelijk advies

 

Met Waterdicht helpen Lars en Sam ondernemers onder andere met het opstellen van hun Algemene Voorwaarden, privacyverklaring en andere juridische zakelijke documenten. Lars: “Mijn moeder heeft een eigen onderneming en zij vroeg me eens te helpen met haar Algemene Voorwaarden. Dat ging me eigenlijk heel gemakkelijk af en ik had het idee dat we daar veel meer bedrijven mee zouden kunnen helpen.” Vanuit de zolderkamer van Sam werd Waterdicht opgericht. Sam: “We zagen dat er nog geen toegankelijke aanbieder was voor onze dienst. Wel grote dure kantoren en of juist goedkopere geautomatiseerde opties, maar nog geen maatwerk voor startende ondernemers.”

 

De mannen startten in eerste instantie met Waterdicht om gewoon eens te kijken hoe het zou lopen. Sam: “Voor de leuk, eigenlijk. Maar sinds we bij StartUp zitten, zijn we veel serieuzer geworden.” Lars vult aan: “We zijn in korte tijd heel hard gegroeid. Via SUN zijn we aan veel nieuwe klanten gekomen en hebben we ontzettend veel tips gekregen over ondernemen. Inmiddels hebben we echt de ambitie om Waterdicht nog harder te laten groeien.”

 

Jong en fris

 

 “We richten ons nu op bedrijven die geen echte starter meer zijn, maar die het allemaal al wat serieuzer aanpakken. Bedrijven die willen dat alles goed geregeld is”, vertelt Lars. Sam: “Wij onderscheiden ons van andere juridische kantoren doordat we heel toegankelijk zijn. Bij het contract leveren we altijd gratis een toelichting en advies over hoe je het document het beste in kan zetten. In normaal Nederlands, zodat de ondernemer het ook begrijpt.” Sam en Lars willen het graag nét wat anders doen dan hun concurrenten. Lars: “Je ziet steeds meer jonge en frisse bedrijven tegenwoordig. Dat missen we in de juridische wereld. Wij willen laten zien dat je echt niet altijd een pak aan hoeft te hebben om professioneel te zijn.”

 

De ambitie van de twee is om van Waterdicht een groot bedrijf te maken. Lars: “We willen altijd meer. Dat is onze kracht, maar soms ook onze valkuil. Onze behaalde successen worden soms overschaduwd door onze ambities. We mogen best wat meer stilstaan bij hoe goed het nu al gaat. Eerst onze overwinningen vieren. Maar daarna natuurlijk wel weer blijven verbeteren.”

 

Deel dit bericht