“Nu investeren in een goed strategisch plan” – Portret van een ondernemer


03 juli 2020

Met dank aan: Els van tekstbureau Letterdesk

Voor Rens van Lanen van Studio VL biedt de coronacrisis de kans om zijn studie met volle concentratie af te ronden. Bijkomend voordeel: de SUN-ondernemer sluit zijn studie Commerciële Economie af met het schrijven van zijn eigen bedrijfsplan. Twee vliegen in één klap, dus!

Rens maakt met zijn animatiestudio video’s voor websites, e-mailmarketing en socialemediakanalen van bedrijven. Tegelijkertijd volgt hij een studie Commerciële Economie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waarbij hij voor zijn afstuderen een ondernemingsplan schrijft. Hij begon zijn bedrijf in animatievideo’s naast zijn studie. Wat begon als een bijbaantje, groeide uit tot het bedrijf waarmee Rens grote plannen heeft. “Ik werd er zó enthousiast van, dat ik dacht: ‘Dit moet ik gewoon doorzetten!’. Daarom sloot ik me een paar maanden geleden aan bij StartUp Nijmegen. Ik realiseer me heel goed hoe belangrijk een netwerk is.”

Met zijn achtergrond kan Rens bedrijven meer bieden dan andere animatiestudio’s, denkt hij: “Ik kan op bedrijfsniveau meedenken. Een video kan heel mooi zijn, maar als de boodschap de mensen niet raakt, brengt de video mensen niet in actie. Ik maak een plan over de boodschap, hoe ze de video’s in moeten zetten en hoe ze ervoor zorgen dat ze ook leads en klanten opleveren. Daar gaat mijn toekomst als bedrijf ook naar toe: naar dat serviceniveau, denken hoe Studio VL bij kan dragen aan het succes van onze klanten.”

Hij wil zich gaan richten op complexe, zakelijke dienstverlening, zoals financiële of juridische bedrijven, of arbeidsbemiddelings- en uitzendbureaus doen. “IK wil me specialiseren om uit te groeien tot expert in deze bedrijfstakken. Hier zit echt een meerwaarde om out of the box te denken. Iets complex begrijpelijk maken én menselijke situaties laten zien in de animatievideo’s.”

𝗧𝗼𝗲𝗸𝗼𝗺𝘀𝘁𝗱𝗿𝗼𝗺𝗲𝗻: 𝘄𝗶𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗮𝗹𝘀 𝘁𝗲𝗮𝗺
Tot de coronacrisis ging het heel goed met Studio VL. Er kwamen steeds meer aanvragen en projecten zijn kant op. Nu merkt Rens dat veel marketingbudget bevroren is. “Het is jammer dat ik nu minder aanvragen krijg. Maar het zet me nu ook aan het denken. Ik heb een creatief bureau, dus dan mag je ook wel creatieve oplossingen verwachten. Voor mijn afstuderen spreek ik nu veel lokale ondernemers. Ik ben op basis van hun behoefte bezig met het ontwikkelen van een nieuwe dienst, waarmee ik uiteindelijk ook meer continuïteit creëer, voor hen én voor mezelf. Ook in deze tijd.”

Rens wil met zijn animatiestudio uiteindelijk een bekende naam worden in de regio, en misschien zelfs landelijk bekendstaan als toonaangevend animatiebureau. “Ik zou het leuk vinden als ik kan doorgroeien naar een team. Ik heb altijd aan teamsport gedaan. En als je met een team wint, is dat zoveel leuker dan in je eentje.”

De luwte gebruikt hij nu om af te studeren. “Ik kan nu investeren in een goed strategisch plan. Dit is echt een fase van ontwikkeling voor Studio VL. Het product is er, ik heb mijn doelgroepen bepaald. Nu ga ik mijn bedrijf naar een volgend level brengen. Ik heb het gevoel dat dat wel goed gaat komen.” Rens hoopt eind van de zomer – het liefst op de ouderwetse manier, zonder Skype – af te studeren.

Deel dit bericht