‘Niemand zegt nee tegen goedkoper sporten’ – Menno Jansen van Flow Together


07 april 2021

‘Niemand zegt nee tegen goedkoper sporten’ – Menno Jansen van Flow Together

Door: Yannick Baay van tekstbureau Letterdesk

Voor Menno Jansen begon Flow Together als een schoolproject. Maar nog voor hij zijn diploma Innovation & Entrepreneurship kreeg, zat hij al bij de KvK. Na zijn afstuderen kon het ondernemen meteen begonnen. “Die switch was eigenlijk heel makkelijk. Ik vind onbekend terrein niet eng maar juist leuk.”

Met Flow Together wil Menno werkgevers helpen om hun werknemers gezonder te maken. Met zijn bedrijf biedt hij namelijk sporten voor werknemers aan tegen 40% korting. “Met gezondere werknemers verdien je als werkgever gewoon meer geld. En laten we eerlijk zijn, iedere ondernemer wil gewoon geld verdienen.”

Menno vertelt dat bedrijven vaak een deal hebben met bijvoorbeeld een sportschool in de buurt. “Als werknemers niet in de buurt wonen of niet blij worden van fitness, heb je dus eigenlijk niets aan die deal. Met Flow Together bied ik alle sporten aan, overal in Nederland.”

Doorzettingsvermogen is alles

Menno was realistisch over de start van zijn bedrijf. “Iedereen moet ergens beginnen en opstarten is lastig. Ik denk dat je als ondernemer vooral heel veel doorzettingsvermogen moet hebben.” Vanaf het eerste moment heeft Menno zich vooral gefocust op de lange termijn. “Ik zat in een ideale situatie, omdat ik mijn bedrijf kon beginnen zonder veel kosten te maken. Beginnen was voor mij dus vooral leuk en laagdrempelig. Nu begint het balletje te rollen, dus het volhouden heeft tot resultaat geleid.” Ondernemers moeten volgens Menno zichzelf de tijd geven om een succes te maken van hun bedrijf. “Niet iedereen kan als een raket na de eerste maand een megabedrijf hebben. Soms duurt het even voordat je resultaat ziet.”

Menno bouwt zijn netwerk niet op door altijd maar de verkoper te zijn. “Ik vertel liever gewoon mijn verhaal. Ook bij de partnergesprekken bij StartUp heb ik het gevoel dat het werkt om gewoon te vertellen wat je doet. Als er dan toch nog iets uitkomt, is dat extra leuk. Door meer mensen te leren kennen groeit je netwerk en je netwerk leidt uiteindelijk tot meer werk.”

De eerste klant is het coolst

Menno merkte pas echt dat hij ondernemer was, toen de eerste handtekening werd gezet door een klant. “Die eerste klant is natuurlijk wel het allercoolst. Dan krijg je het besef dat je echt wat aan het doen bent met je bedrijf en dat iemand vertrouwen heeft in je concept.” Het creëren van een win-win situatie voor zowel werkgevers als werknemers geeft Menno een goed gevoel. “Iedereen gaat er op vooruit, en daar haal ik heel veel voldoening uit.

Nadat de eerste klant binnen anderhalve maand was binnengehaald, was het voor Menno vooral een kwestie van zaaien. “Het liefst wil ik een sneeuwbaleffect creëren, dat mensen gaan praten over goedkoop sporten met Flow Together. Zo krijgen steeds meer werkgevers interesse in mijn concept en zo kun je natuurlijk groeien.” Daarnaast denkt Menno dat er geen mensen zijn die ongezond willen zijn. “Vitaliteit en gezondheid zijn voor elke werkgever belangrijke onderwerpen. Iedere werkgever wil daarnaast geld besparen en iedere werknemer wil zich gezonder voelen, toch?”

Netwerken in de lunchpauze

Voor Menno was een werkplek bij StartUp Nijmegen een logische keuze. “Ik zit hier omdat nieuwe mensen ontmoeten voor mij het allerbelangrijkst is. Bij StartUp gebeurt dat op de meest onverwachte momenten. Ik zat in de kantine te lunchen toen ik aan de praat raakte met een ondernemer. Nu hebben we volgende week een afspraak omdat we waarschijnlijk iets voor elkaar kunnen betekenen.”

De partnergesprekken zijn voor Menno nog waardevoller. “Het is voor mij als starter ontzettend leerzaam om te sparren met ervaren ondernemers.” Na een gesprek met Christiaan Gäbler van Poelmann van den Broek kon Menno bijvoorbeeld in gesprek met de HR-afdeling van het advocatenkantoor. “Op deze manier groeit ook mijn netwerk gigantisch.”

Deel dit bericht