‘Jij bent de motor van jouw bedrijf’ – Elodie van de Vijver | Oprichter en eigenaar van Elodie Communicatie


23 januari 2023

Elodie helpt startende coaches, therapeuten en creatievelingen bij het vinden van hun eerste lievelingsklanten. “Het verschil tussen geen klanten hebben of je lievelingsklanten: daar zit voor mij de magie. En daar help ik startende ondernemers graag mee verder. Zonder klanten geen bedrijf en zonder bedrijf geen droom die uitkomt.”

 

Na haar studie Bedrijfscommunicatie heeft Elodie dertien jaar gewerkt als interne communicatieadviseur. Totdat haar manager vroeg wat haar ambitie was. “Toen ben ik een loopbaantraject gaan doen, want wat was nou eigenlijk mijn ambitie?”

Nooit had Elodie gedacht dat ze zou ondernemen, want ze functioneerde heel goed in loondienst. “Ik ben op latere leeftijd voor mezelf begonnen. Nu werk ik met mensen die diezelfde stap doormaken. En dat is zo mooi om te zien. Want er is zo ontzettend veel mogelijk als je helemaal in contact bent met wat jij belangrijk vindt!” 

 

Communicatie is de sleutel! 

In haar loondiensttijd leerde Elodie alles over communicatie, social media en contacten leggen. “De ondernemers waar ik mee werk zijn zelfstandigen en hebben stuk voor stuk echt een passie voor hun vak. Ze hebben in loondienst al zoveel kennis en ervaring opgedaan, ze verstaan hun vak echt. Ze kunnen zo onwijs veel impact maken, juist omdat ze vanuit hun hart werken. En ik weet als ik hen help dat zij weer heel veel anderen gaan helpen. Dat is toch een supermooie gedachte? Ik geloof dat wanneer je jouw eigen verhaal recht uit je hart vertelt, dat je dan de juiste mensen aantrekt. Dat is bij mij namelijk ook gebeurd.”

Elodie trekt drie maanden met ondernemers op en helpt ze met hun externe communicatie. “Ik help ze hun communicatie zelf te doen. In mijn eerste jaar heb ik de communicatie voor anderen gedaan, maar ik merkte dat ik juist beter was in het adviseren en coachen. Ik ga op zoek naar de kern en helderheid van een verhaal. Wanneer dat staat, ben je klaar om naar buiten te communiceren.

“Mijn eigen lievelingsklanten vind ik door live ontmoetingen, op LinkedIn en via mijn podcast. In mijn podcast praat ik over de onderwerpen waar ik zelf dagelijks mee bezig ben. Mijn podcast maak ik speciaal voor startende ondernemers die wat meer willen weten over communicatie en aangewakkerd willen worden met een goede dosis energie. Ik neem ze meestal wandelend op, dan doe ik oortjes in en ga ik met een onderwerp op pad. Geen voorbereiding, gewoon recht uit mijn hart.”

 

Ondernemen is persoonlijk ontwikkelen

Elodie kwam via een vriend bij StartUp terecht. “Ik vind het echt super hier, ik raak heel erg geïnspireerd door de ondernemers om me heen. Zo heb ik heel veel gehad aan de BAM-groep. Je gaat met die groep veel meer de diepte in en helpt elkaar daardoor verder. Het is heel waardevol om feedback te krijgen van de anderen. Daarnaast heeft StartUp hele goede podcastapparatuur die ik mag gebruiken wanneer ik een podcast opneem met een van mijn klanten.”

Haar ultieme droom? “Dat klanten mij zien als dé communicatiespecialist die ze nodig hebben. En dat ze van overal en nergens vandaan komen. Dat ik me afvraag waar ze eigenlijk vandaan komen. Nu kan ik dat steeds wel herleiden. Maar dat dan uit het niets de telefoon gaat: dat lijkt me zo gaaf! Verder wil ik een groot deel van mijn winst investeren in mijn eigen ontwikkeling, daardoor blijf ik groeien. Ondernemen is persoonlijke ontwikkeling, het begint allemaal bij jezelf.”

Deel dit bericht