“Ik wil fijn blijven werken” – Portret van een ondernemer


03 juli 2020

Met dank aan: Kris van tekstbureau Letterdesk

𝘐𝘯 2018 𝘣𝘦𝘴𝘭𝘰𝘰𝘵 𝘋𝘢𝘢𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘉𝘳𝘦𝘥𝘢 𝘰𝘮 𝘩𝘦𝘵 𝘳𝘰𝘦𝘳 𝘰𝘮 𝘵𝘦 𝘨𝘰𝘰𝘪𝘦𝘯. 𝘡𝘦 𝘸𝘢𝘴 𝘥𝘦 𝘭𝘢𝘢𝘵𝘴𝘵𝘦 𝘵𝘪𝘦𝘯 𝘫𝘢𝘢𝘳 𝘏𝘙-𝘥𝘪𝘳𝘦𝘤𝘵𝘦𝘶𝘳 𝘣𝘪𝘫 𝘦𝘦𝘯 𝘨𝘳𝘰𝘰𝘵 𝘣𝘦𝘥𝘳𝘪𝘫𝘧 𝘦𝘯 𝘸𝘦𝘳𝘬𝘵𝘦 𝘢𝘭𝘵𝘪𝘫𝘥 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘩𝘰𝘰𝘨𝘴𝘵𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘴𝘯𝘦𝘭𝘭𝘪𝘯𝘨. 𝘛𝘰𝘵𝘥𝘢𝘵 𝘻𝘦 𝘥𝘢𝘵 𝘮𝘰𝘰𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘰𝘦𝘨 𝘷𝘰𝘯𝘥. 𝘡𝘦 𝘴𝘵𝘢𝘳𝘵𝘵𝘦 𝘋𝘈𝘈𝘕@𝘥𝘢𝘢𝘯𝘸𝘰𝘳𝘬𝘴, 𝘩𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯 𝘏𝘙-𝘣𝘶𝘳𝘦𝘢𝘶. 𝘡𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘵𝘦𝘭𝘵: “𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘯𝘶 𝘷𝘦𝘦𝘭 𝘮𝘦𝘦𝘳 𝘳𝘶𝘴𝘵 𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘸𝘦𝘦𝘳 𝘷𝘢𝘯 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘸𝘦𝘳𝘬. 𝘎𝘦𝘦𝘯 80 𝘶𝘶𝘳 𝘱𝘦𝘳 𝘸𝘦𝘦𝘬, 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝘨𝘦𝘸𝘰𝘰𝘯 𝘰𝘱 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯 𝘵𝘦𝘮𝘱𝘰.”

Daan was altijd bezig. Een fantastische, maar pittige baan met internationale verantwoordelijkheid en een druk sociaal leven. “Onwijs leuk, maar het werk hield nooit op. Ze hield ervan, maar op dat hoge tempo wilde ze niet meer doorgaan. “Als je 50 bent geweest, ga je op een andere manier nadenken over je toekomst”, legt ze uit. “Ik had een vette baan met goede arbeidsvoorwaarden, maar hoe belangrijk is dat eigenlijk? Hoe wil ik de rest van mijn werkleven invullen? Ik besloot afscheid te nemen van mijn werkgever, want ik geloof dat nieuwe dingen pas openen als je het oude hebt afgesloten.”

‘𝗔𝗹𝗹𝗲𝘀 𝘄𝗮𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄’

Daan besloot voor zichzelf te beginnen. “Ik meldde me bij de KvK en vanaf dat moment was het wel even zoeken. Ik heb veel werkervaring, maar had nog nooit voor mezelf gewerkt. Alles was nieuw, dus ik ging maar gewoon eens proberen hoe het zou voelen. In mijn grote LinkedIn-netwerk vond ik al snel veel mensen die met me mee wilden denken. Al die kopjes koffie die ik toen gedronken heb, leiden nu tot opdrachten. En dat is nog steeds mijn manier van netwerken: koffie drinken en in beeld blijven. Dat ze aan mij denken als er ergens een tijdelijke HR opdracht is.”

Ondanks de onzekerheid over opdrachten, beviel het ondernemerschap haar meteen. “Je weet niet wanneer je volgende opdracht komt, dat is soms best lastig. Maar ik bleek daar gelukkig goed mee om te kunnen gaan.” Als ondernemer heeft ze een betere balans gevonden. “Ik geniet enorm van de vrijheid. Mijn uren deel ik zelf in en als ik ’s ochtends eerst wil gaan wandelen of hardlopen, dan kan dat meestal gewoon.”

𝗥𝗲𝘀𝘂𝗹𝘁𝗮𝗮𝘁𝗴𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁 𝗲𝗻 𝗵𝗮𝗻𝗱𝘀 𝗼𝗻

Als HR-professional richt ze zich nu vooral op startups en scale-ups. “Ik vind het heerlijk om met jonge mensen te werken en om waarde toe te voegen in dat soort bedrijven. Ik houd van complexe dingen eenvoudig maken en orde te scheppen in chaos. Ik ben heel resultaatgericht en hands on. Dat zit ook in de naam van mijn bedrijf. DAAN staat voor Drive, Action, Attention en No Nonsense.”

Bij StartUp geniet ze vooral van de interactie met al haar collega-ondernemers. “De reuring en de activiteiten vind ik heel fijn. En de ondernemers zijn ontzettend divers. Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent, je kunt van iedereen daar leren. Ik krijg daar heel veel energie van.” Haar toekomstplan is duidelijk. “Fijn blijven werken. Mijn bedrijf hoeft niet te groeien met personeel; ik wil gewoon plezier houden in mijn werk!”

Deel dit bericht