“Focus houden: een van de belangrijkste dingen in het opbouwen van je bedrijf” – Ron Willems van Hyron C


28 november 2022

Ron Willems is commissaris en adviseur in het mkb. Hij helpt startende ondernemers en bedrijven die al een tijdje bezig zijn met hun groei en ontwikkeling. “Vaak weet je in technische zin wel wat er moet gebeuren, maar de weg daarnaartoe is lastiger. Daar help ik mensen bij”, legt Ron uit.

 

Vlak na zijn studie, begon Ron met een fotopersbureau. Na een jaar of acht verkocht hij het bedrijf aan zijn compagnon. “Een van de dingen die ervoor zorgde dat ik stopte met het fotopersbureau was dat ik in de samenwerking met mijn compagnon niet de snelheid kon maken in het bedrijf die ik wilde. De les die ik daaruit heb gehaald: als je samen met iemand iets opstart, zorg dan dat je elkaar de ruimte geeft en bij elkaar checkt wat de ander wil. Ook tijdens je samenwerking. Als je merkt dat dingen uit elkaar lopen, zie dat dan ook onder ogen en kom samen tot een beslissing.”

 

Later werkte Ron als mkb-adviseur bij diverse adviesbureaus en bij Oost NL als investmentmanager/adjunct-directeur. Tot de behoefte ontstond om iets voor zichzelf te beginnen. “In 2015 startte ik Hyron C op. Ik adviseer en ondersteun bedrijven en organisaties met verschillende vraagstukken waarbij de focus ligt op strategie en samenwerking.” 

 

Een fijn netwerk om je heen

Om zijn kennis en ervaring te delen met andere mensen, bedrijven en organisaties heeft Ron zich als partner aangesloten bij StartUp. “In januari 2021 ben ik gestart als partner. Ik kwam bij StartUp terecht via een zakelijke relatie. Na een gesprek met Dick merkte ik dat wat ik wil doen en overbrengen naadloos aansluit bij StartUp.” En Ron heeft er zelf ook wat aan. “Dankzij de website van StartUp weten ondernemers mij ook te vinden.”

 

Veel ondernemers zeggen het: ga netwerken. Vaak met als bedoeling dat je zoveel mogelijk in contact komt met andere ondernemers waar je mogelijk iets voor kunt betekenen. Ron ziet dat anders. “Netwerken is goed om je bedrijf te laten groeien én om te zorgen dat je er nooit alleen voor staat. Zorg dat je mensen om je heen hebt. Dat je een fijne, sociale kring om je heen hebt waarmee je kunt sparren, dingen kan delen, frustraties bij kwijt kan en waar je advies ophaalt. Zorg dat je niet alleen komt te staan in de beslissingen die je moet nemen. Dat is waar ik zelf te weinig aandacht aan heb besteed.” 

 

Focus

In een partnergesprek kijkt Ron goed naar wat ondernemers eigenlijk willen. “Ik kijk naar wat je drijft en wat je hart doet zingen”, vertelt hij. “Een goede match tussen persoonlijke drijfveren en ondernemersdoelstellingen is ontzettend belangrijk. Zorg daarnaast altijd voor focus. Er komt namelijk heel veel af op ondernemers. Soms ben je geneigd om een opdracht aan te nemen die eigenlijk niet goed bij je past. Dat kan je natuurlijk een keer doen, maar pas op dat je daarbij niet je focus verliest van wat je eigenlijk wil, want dan drijf je steeds verder af wat voor jou eigenlijk belangrijk is.”

 

Wil je zelf de stap van ondernemer naar partner maken? Of graag kennismaken met deze partner of andere partners die bij StartUp Nijmegen zijn aangesloten? Neem contact op of bekijk ons overzicht van partners.Deel dit bericht