Fit blijven vanachter je bureau


11 september 2017

Fit blijven tijdens werkuren

Tijdens het werken zitten we vaak té lang stil achter ons bureau - wat onder andere zorgt voor rug- en schouderklachten en vermoeidheid. Dat hoeft niet, vindt Karel Pieters van Dedicated to Life. Tijdens een lightning talk heeft hij de mensen van StartUp Nijmegen oefeningen laten zien (en doen) die je kunt doen terwijl je op je bureaustoel zit. Fit blijven tijdens werkuren, ideaal toch?

 

'Appeltjes plukken' op het werk

Karel liet ons oefeningen zien zoals 'appeltjes plukken': een oefening waarbij je je handen om en om in de lucht steekt en een grijpbeweging maakt. Dit maakt de rug los en voorkomt rugklachten. Verder was er ook de 'W-pomp': hierbij maak je een 'W' met je armen en draait ze vervolgens naar beneden (zie gif beneden). Deze oefening is goed voor de schouders. Dit is slechts een fractie van de oefeningen die Karel in petto heeft voor mensen die in vorm willen blijven. Als personal trainer, coach en voedingsdeskundige weet hij voor elke situatie wel een goede aanpak te vinden. Neem contact met hem op voor eventuele vragen.

 

Het einde van rugklachten

De oefeningen bij de lightning talk zorgden voor positieve reacties bij de deelnemers. Als er op kantoor ooit weer iemand klaagt over rugpijn, weten we voortaan dat diegene de kantjes er vanaf is gelopen met het 'appeltjes plukken'. Bedankt Karel!

 

 

Tekst: Safak Ciftci

Deel dit bericht