De match tussen Vincent en Pierre: ‘Hij kwam met een goed verhaal’


20 november 2020

De match tussen Vincent en Pierre: ‘Hij kwam met een goed verhaal’

Successen uit partnerspreekuren

StartUp Nijmegen biedt starters de kans om in gesprek te gaan met gevestigde ondernemers uit de regio. Sportsponsorexpert Vincent de Vries van Match en Fit greep die kans en verraste Pierre Guelen van Planon met een sterk verhaal. Nu ondersteunt Planon één van Vincents klanten in zijn droom op weg naar de Olympische Spelen.

In zijn bedrijf Match en Fit koppelt starter Vincent de Vries sporters en sponsors. Hij vertelt over deze bijzondere match: “Een van mijn klanten is een schaatser uit India. Voor hem zocht ik een partij die in Nederland en in India is gevestigd en die het liefst ook nog iets heeft met schaatsen. Maar vooral: die iets probeert te creëren wat er nog niet was, net zoals de schaatser uit India deed. Via-via kwam ik bij Planon uit. Ik ontdekte dat Pierre een liefhebber van India is én dat Planon daar een vestiging heeft.”

‘Er was meteen een klik’

Pierre was nog geen partner toen Vincent besloot dat hij hem móest spreken voor zijn Indiase schaatstalent. Hij had al een videoboodschap laten maken en was op zoek naar een manier om de drukbezette Pierre te spreken te krijgen. “Toen ik hoorde dat hij partner zou worden, heb ik meteen Jan gebeld: ‘Ik wil de eerste zijn die met hem een gesprek heeft.’” En dat lukte. Door coronamaatregelen was het een videogesprek, maar Vincent had van tevoren wel al de gepersonaliseerde videokaart met het verhaal van zijn klant bij Planon op kantoor afgeleverd. Dat maakte indruk en na het videogesprek mochten Vincent en zijn klant naar kantoor komen voor een vervolgafspraak. Vincent: “Ik heb in dat gesprek maar twee woorden gezegd: er was meteen een klik tussen Pierre en mijn klant.” In november gaat de schaatser een inspiratiesessie doen tijdens Planons managementconferentie. “Als het goed gaat, ondersteunen ze hem misschien wel verder in het traject richting de Olympische Spelen van 2022.”

Partnernetwerk opent deuren voor starters

Pierre Guelen geeft aan dat Vincents match indruk maakte. “Het levensverhaal van die jongen, die zo ver uit zijn comfortzone trad om de Olympische Spelen te halen, dat vond ik een fantastisch mooi verhaal. Of ie het nu haalt of niet, de reis die hij maakt is superinteressant. Zelfs als je de zoon van een onderwijzer op het platteland van India bent, kun je schaatsend naar de Olympische Spelen. Dan moet je wel veel barrières doorbreken om hier te komen. Dat is heel inspirerend. En door hem te steunen, maak je het verschil.”

Voor Pierre was het spreekuur verrassend en inspirerend. En voor Vincent leverde het partnergesprek een introductie naar de directeur van de marktleider in vastgoed- en facilitymanagementsoftware én uiteindelijk naar een klant. “Via het partnernetwerk kwam het zo ineens op mijn pad.”

Denk jij ook te matchen met Pierre? Vraag dan via Jan een partnerspreekuur aan. Ook andere partners van StartUp Nijmegen geven op de site van StartUp Nijmegen aan waar en wanneer je met ze in gesprek kunt.

Deel dit bericht