"Gevoel van vrijheid" - Portret van een ondernemer


18 mei 2020

‘Ik voel me nu veel vrijer’-  Simone Mulder van ConfiCreate

 

Door: Kris van tekstbureau Letterdesk

 

De banen lagen voor het oprapen voor engineer Simone. Maar die ene functie waar ze écht gelukkig van zou worden, zat er niet bij. Dus besloot ze voor zichzelf te beginnen. Met ConfiCreate helpt ze nu bedrijven om de software van DriveWorks te implementeren, zodat ze hun productieproces kunnen automatiseren.

 

Simone is de enige service-partner van DriveWorks in heel Nederland. Ze helpt bedrijven om die automatiseringssoftware te implementeren en om hun enginering zo een stuk efficiënter te maken. Want als engineer weet ze precies wat de struggles zijn van die bedrijven. “Eigenlijk heb je helemaal geen tijd om die automatisering te regelen als engineer. En daarnaast besteed je de tijd die je hebt veel liever aan interessanter werk zoals het ontwikkelen van nieuwe producten.”

 

DriveWorks

 

In haar eerste baan kwam Simone in aanraking met het softwareprogramma DriveWorks. “Als je alle regels van de productie goed invoert in het programma, hoef je daarna niet telkens ieder product opnieuw te tekenen als er een klein detail verschilt. Dat doet het programma dan automatisch”, legt ze uit. “Op die manier hoef je geen herhalend werk meer te doen, maar leg je ook alle kennis van een bedrijf op één plek vast en zorg je ervoor dat iedereen op dezelfde manier werkt.”

 

Simone merkte dat veel bedrijven dolgraag hun processen willen automatiseren, maar dat hun engineers daar gewoon geen tijd voor hebben. Dus toen haar contract afliep bij haar laatste baan en ze geen andere baan kon vinden waar ze écht blij van werd, besloot ze de sprong in het diepe te wagen. Ze begon voor zichzelf. Nu werkt ze voor de meest uiteenlopende productiebedrijven -van kunstgrasvelden tot deurkozijnen- zodat die geen extra engineer in hoeven te huren. Het allerleukste aan haar werk? “Dat moment dat je op de knop drukt en dat het systeem precies doet wat jij wilt. Soms ben je heel lang bezig met complexe vragen en gaat alles eerst fout. Als het dan toch eindelijk lukt, voelt dat geweldig. Daar doe ik het voor.”

 

Gevoel van vrijheid

 

Dat was best even spannend, die sprong. “Ik wist natuurlijk niet of ik meteen klanten zou krijgen. Maar eigenlijk ging het vanaf het begin al heel goed.” Vooral de vrijheid die ze heeft als ondernemer vindt ze heerlijk. “Ik heb echt het gevoel dat ik nu van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt. Ik voel me zoveel vrijer. En als perfectionist vind ik het heel fijn dat ik me geen zorgen meer hoef te maken over het werk van collega’s. Ik weet gewoon dat het nu precies zo gebeurt zoals ik zelf wil.”

 

De gezelligheid van collega’s om haar heen, miste ze wel. Daarom is ze gaan ondernemen bij StartUp Nijmegen. “Ik vond het saai om alleen thuis te zitten. Bij StartUp heb ik nu een fijne plek om te werken met mensen om me heen. Alle extra’s die StartUp te bieden heeft zijn een mooie bonus.”

Deel dit bericht