Gelukkige Groentes


Ecologisch geteelde groentes

Gelukkige Groentes is een pluktuin met ecologisch geteelde groentes. Wij bieden abonnementen aan om wekelijks je portie groentes te plukken. Met onze lokale en ecologische wijze van voedselproductie realiseren we een positieve bijdrage aan uitdagingen zoals CO2-reductie, herstel van biodiversiteit, het verminderen van plastic afval en voedselverspilling.

 

Eten met de natuur

Een pluk-abonnement dit geeft voor een heel jaar recht op oogst, maar hierbij delen we ook de risico’s. Indien de omstandigheden op de tuin goed zijn (warmte, zon, ecosysteem in balans) hebben we overvloed aan oogst, indien de omstandigheden tegenvallen (kou, insectenplaag, plantziekten) is de oogst wat minder. Deze manier van ‘eten met de natuur’ maakt het mogelijk om op duurzame wijze groentes te telen met een positieve impact.

 

Kleinschalige landbouw = hoge kwaliteit groentes

Groentes van kleinschalige duurzame boeren komen van een gezonde bodem met meer mineralen en voedingsstoffen. Dit proef je terug op je bord. De smaak in combinatie met de versheid van de producten zorgt ervoor dat je groentes van hoge kwaliteit in huis haalt. Lastig om verder uit te leggen, je moet ze proeven!

 

Workshops en bedrijfsuitjes

Naast het aanbieden van pluk-abonnementen verzorgen we workshops over moestuinieren, organiseren we duurzame bedrijfsuitjes en bieden we educatie-programma’s voor basisscholen aan.

 

Onze ambitie is om naast de tuin in Malden (omgeving Nijmegen) meerdere tuinen op te zetten in Nederland. Hiermee willen we op grotere schaal bijdragen aan het verbeteren van de balans tussen mens en natuur.

Contactgegevens

Ondernemer
Jorian en Sam

E-mailadres
info@gelukkigegroentes.nl

Telefoonnummer
06-39424614

Website
www.gelukkigegroentes.nl