Werken bij StartUp Nijmegen: “Mensen moeten elkaar leren kennen, daar word je gelukkig van” - Eva te Brinke, management assistent bij StartUp


10 augustus 2022

Niet alleen ondernemen, maar ook werken bij StartUp Nijmegen is erg inspirerend. Als management assistent zorgt Eva te Brinke ervoor dat StartUp extern zichtbaar is en helpt ze ondernemers op weg in de organisatie. “De rol sluit perfect aan op mijn wensen, het is fijn om te kunnen helpen.”

Eva zat al tijdens haar studie bij StartUp, toen nog als zelfstandig onderneemster. Ze schreef socialmediastrategieën naast haar studie. “Ik was op zoek naar een manier om meer waarde toe te voegen. Mensen verder helpen vind ik leuk, dus toen de rol van management assistent vrij kwam, greep ik mijn kans.”

Steuntje in de rug

Vanuit haar rol als management assistent doet Eva precies waar ze goed in is. “Ik word er blij van om mensen met elkaar te verbinden. Dat klinkt misschien cliché, maar of het nou om vrienden, familie of werk gaat: van nieuwe verbindingen maken waarmee je elkaar verder helpt en leert kennen, word je altijd gelukkig.” Buiten de contacten die Eva onderhoudt met partners, helpt ze ondernemers hun weg te vinden binnen StartUp. “We bieden ontzettend veel verschillende diensten aan, ik help de ondernemers te begrijpen wat er allemaal mogelijk is.”

Gewoon Doen! De Podcast

Een van de paradepaardjes van Eva is de podcast ‘Gewoon Doen! De Podcast’, waarvan ze de gesprekken leidt. “De podcast is door Meike Stegeman bedacht toen ze stage liep bij StartUp, vervolgens hebben we het samen opgezet.” Het eerste seizoen zit er inmiddels op en de podcast is al 1000 keer beluisterd. “Tot nu toe waren het onbevangen gesprekken tussen ondernemers waar we een onderwerp aan koppelden.” 


Het tweede seizoen gaat over ‘fuckups’: blunders die uiteindelijk een leermoment blijken, je verder brengen en dus toch van waarde zijn. Voor de meeste ondernemers is het vooral heel leuk om te vertellen over hun eigen ervaringen, dus is het voor Eva vooral zaak om de regie te houden. “Zo laten we zien wat de ondernemers doen, maar neem ik ook de ruimte om een grapje te maken of een kleine sneer uit te delen. De meesten ken ik goed, dus dat kan prima!’

Groeipijn?

Eva vindt het leuk om te merken dat de podcast aanslaat. “Ik word er vaak over aangesproken, dan zijn mensen benieuwd naar wat de nieuwe onderwerpen gaan worden.” Er hangen inmiddels gigantische stickers op het raam, waardoor StartUp ook door mensen van buitenaf wordt benaderd om een podcast op te nemen. “Ondertussen spar ik geregeld met Meike over nieuwe ideeën voor de podcast, er is nog zo veel mogelijk!”

Een van de onderwerpen waar Eva graag nog een podcastserie over wil maken is groeipijn. “Als startup ga je, als het allemaal goed gaat, groeien. Maar hoe weet je of je dat goed doet? Waar kun je tegenaan lopen? Door ervaringsexperts aan het woord te laten, kunnen startende ondernemers ook zonder zelf ‘op hun bek te gaan’ waardevolle lessen leren.”

Naar de toekomst werken bij StartUp Nijmegen

Het huidige seizoen ‘fuckups’ leert ondernemers bijvoorbeeld dat fouten maken menselijk is. “We moeten niet doen alsof alles altijd goed gaat. Met dit podcastseizoen gaan we laten zien dat je na het maken van fouten juist weer stappen vooruit kunt zetten.” Eva denkt ook al hardop na over de toekomst van de podcast. “Het zou mooi zijn als we ook ondernemers aan het woord kunnen laten die niet bij StartUp zijn begonnen, omdat ook zij waarschijnlijk genoeg verhalen hebben waar we van kunnen leren.”

Mocht er in de toekomst geen rek meer zitten in de podcast, zijn er ook andere vormen waar Eva graag iets mee wil doen. “Het lijkt me gaaf om ook met beeld te werken, zoals een serie over startende ondernemers.” Daarnaast heeft Eva ook persoonlijk ambities. “Host zijn bij een evenement is iets dat ik in de toekomst nog wil doen. StartUp

Deel dit bericht