Werken bij StartUp Nijmegen: ‘Als mensen glimlachend en met veel nieuwe kennis naar huis gaan, heb ik mijn doel bereikt’ – Elian Coppus, Workshop Organisator bij StartUp Nijmegen


24 mei 2022

Door Alon Winnen van tekstbureau Letterdesk

Niet alleen ondernemen, maar ook werken bij StartUp Nijmegen is erg inspirerend. Elian Coppus organiseert de interne evenementen binnen StartUp en doet dit met veel liefde en passie. “Bij StartUp kwam ik in een bruisende en innovatieve omgeving terecht. Buiten de ideale bijbaan, is het ook een mooie leerschool!”

In zijn rol als event organisator coördineert Elian workshops, masterclasses en lightning talks binnen StartUp. “Toen ik de vacature van StartUp voorbij zag komen dacht ik: dit is iets voor mij! Ik ging er heel open in en gelukkig waren Dick en Jan net zo enthousiast als ik. Ik vind het mooi om te zien hoe we ondernemers helpen en wat we allemaal voor hen faciliteren.”

 

Ondernemen als passie

Elian werkt niet alleen sinds kort bij StartUp, maar is ook nog volop bezig met studeren. “Ik studeer Ondernemerschap en Retailmanagement. Hierdoor ben ik altijd bezig met ondernemen, het is echt mijn passie”, vertelt hij enthousiast. “Ondernemen inspireert me en ik vind het geweldig om mensen te kunnen helpen. Daarom was StartUp een logische keuze.”

 

StartUp werkt samen met de studievereniging van Ondernemerschap en Retailmanagement. “Ik vind het erg leuk dat mijn opleiding betrokken is bij StartUp, want daar zitten de ondernemers van de toekomst. We organiseren samen evenementen en presentaties. Binnenkort hebben we bijvoorbeeld een kroegentour, waarbij drie verschillende ondernemers hun verhaal vertellen. Studenten gaan in drie groepen van kroeg naar kroeg en kunnen onder het genot van een biertje luisteren naar inspirerende verhalen. Dat is toch tof?”

 

Naast zijn studie en werk is Elian ook druk met zijn eigen onderneming. “Ik kan niet wachten om na mijn studie flink aan de bak te gaan. Met mijn eigen onderneming probeer ik bij te dragen aan de verduurzaming van de aarde. Ik hoop dat het een groot succes wordt, hopelijk in samenwerking met StartUp.''

 

Een veelzijdig takenpakket

Elian heeft een divers takenpakket bij StartUp. “Ik organiseer onder andere onze workshops. Vaak is er veel animo: ondernemers melden zich aan omdat ze dingen willen leren en nieuwsgierig zijn. Om voor een breed aanbod aan workshops te zorgen, bel ik partners op en leg hen uit waar behoefte aan is. Als ze het leuk vinden om een workshop te organiseren, gaan we samen plannen.” 

 

Ook vindt er wekelijks een zogenoemde lightning talk plaats. Hier geven ondernemers een korte pitch. “Ondernemers krijgen de ruimte om zichzelf voor te stellen en hun verhaal te vertellen. Ze kunnen hun ervaringen delen of zelfs een probleem aankaarten waar ze tegenaan lopen. Na de pitch kan het aanwezige publiek in gesprek met de ondernemer. Een mooi concept, waarbij ondernemers kunnen leren van andere ondernemers.”

 

“Ik vind het erg leuk om deze evenementen te organiseren”, vertelt Elian. Hij zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. “Ik benader de juiste personen en communiceer informatie over de evenementen zowel intern als extern. Het is erg divers wat we doen en we proberen alles vanuit ons eigen netwerk aan te bieden.”

 

Werken bij StartUp Nijmegen: inspirerend en leerzaam

Elian zou werken bij StartUp aan iedereen aanbevelen. “Je komt hier in een innovatieve omgeving terecht. Iedereen helpt elkaar en je netwerk groeit er gigantisch van. Buiten de ideale bijbaan, is het ook nog eens een mooie leerschool. Ik ga altijd met plezier naar mijn werk. En een extra voordeel: er is altijd tijd en ruimte voor een potje pingpong.” 

 

“Het geeft mij energie om op deze manier wat te kunnen betekenen voor iemand. Wanneer mensen met een glimlach op hun mond en met veel nieuwe kennis naar huis gaan, voel ik mij voldaan. Dan heb ik het mooiste resultaat bereikt!” 

 

Wil jij ook een workshop organiseren? Of een lightning talk geven? Neem contact op met Elian via elian@startupnijmegen.nl

 

Deel dit bericht