“We kunnen lezen en schrijven met elkaar” – Els Hekkenberg en Kris Wijnands van Letterdesk


10 februari 2021

“We kunnen lezen en schrijven met elkaar” – Els Hekkenberg en Kris Wijnands van Letterdesk

 

Door: Yannick van tekstbureau Letterdesk

 

Els en Kris van Letterdesk werkten al langere tijd samen op de redactie van een lokaal nieuwsblad toen ze erachter kwamen dat ze beiden misschien wel voor zichzelf wilden beginnen. De beslissing om dat samen te doen, was erg eenvoudig. “We wisten precies wat we aan elkaar hadden, daardoor was het opeens geen enge stap meer.”

 

De beslissing om weg te gaan bij hun werkgever en te beginnen als ondernemer werd makkelijk gemaakt. Els: “We merkten dat we allebei toe waren aan een nieuwe uitdaging en dat we het zelf wilden proberen.” Volgens Kris is het geen wonder dat ze samen aan Letterdesk zijn gaan werken: “We werkten al 2 jaar veel samen, vaak ook onder hoge druk. En dat ging heel goed. Daarom hadden we niet alleen veel vertrouwen in elkaar, maar ook in de toekomst van ons eigen bedrijf.”

 

Geen enkele twijfel

Met Letterdesk helpen Els en Kris bedrijven met het schrijven van teksten. Dat klinkt heel breed, en dat is ook bewust. “We schrijven teksten in elke vorm of maat die je kunt bedenken. Je hoort vaak dat je als beginnende ondernemer een niche moet kiezen, maar dat deden wij bewust niet”, vertelt Els. “Zo’n brede opzet past juist heel goed bij ons toekomstplan voor Letterdesk”, vult Kris aan. De ervaring die Els en Kris hebben als journalist helpt ook. Naast verschillende soorten teksten, zijn ook uiteenlopende onderwerpen geen enkel probleem. “Als journalist hebben we ook over allerlei verschillende onderwerpen moeten schrijven, dus we weten hoe we ons goed in moeten lezen.”

 

Nu, twee jaar na het oprichten van Letterdesk, zijn ze allebei heel gelukkig met hun keuze. “Ik denk dat het voor mij ook de perfecte timing was. Ik heb eerst veel ervaring kunnen opdoen en kan dat nu toepassen in ons eigen bedrijf”, zegt Els. Kris is het daar helemaal mee eens: “De samenwerking tussen Els en mij vormt een hele stabiele basis. Dat geeft je een zekerheid bij het ondernemen. In een team durf je toch net iets meer, omdat je op elkaar kunt terugvallen.”

 

De toekomst van Letterdesk

Hoe zit het de toekomstvisie? Daar hebben Els en Kris een duidelijk antwoord op. “We willen geen gigantisch bureau worden, maar een team opzetten van 5 tot 10 mensen. In dat team heeft iedereen dan zijn eigen specialisatie. Of die specialisatie nu ligt op onderwerpen of tekstsoorten zien we nog wel. We willen ervoor zorgen dat iedereen kan doen wat die persoon graag wil doen.” Met Yannick Baay (die dit verhaal schrijft, red.) als eerste medewerker zijn de eerste stappen al gezet!

 

Als we over een droomopdracht beginnen, blijken Els en Kris het toch niet altijd helemaal met elkaar eens te zijn. Els zou heel graag een magazine verzorgen: “Een klant die elk kwartaal een magazine wil uitgeven en tegen ons zegt, regel het maar. Dat lijkt me echt fantastisch. Dan kunnen we alles doen, van interviews regelen tot de eindredactie.” Kris heeft ook nog andere dromen. “Ik vind het heerlijk om ingewikkelde teksten van experts of hele ambtelijke documenten te herschrijven. Zodat het weer een helder en begrijpelijk verhaal is, dat voor iedereen lekker leest.”

 

De community van StartUp Nijmegen

Op een startersdag van de KvK werden Els en Kris twee jaar geleden door Dick Bos aangesproken over de mogelijkheden bij StartUp Nijmegen. Dicks verkooppitch leek hen toen bijna te mooi om waar te zijn. “Toen we de week daarna samen op mijn thuiskantoor zaten, begonnen we toch te twijfelen”, vertelt Els. “Dick had verteld over ‘op je zolderkamer ondernemen’ of sneller gaan bij StartUp. En dat triggerde ons. Dus we zijn maar eens gaan kijken. Dat is achteraf een hele goede beslissing geweest”, zegt Kris.

 

De faciliteiten van StartUp hebben Letterdesk in een stroomversnelling geholpen. Volgens Kris betaalt de moeite die je in je bedrijf steekt, zich sneller uit als je bij StartUp bent aangesloten: “Wij hadden allebei nog maar een klein netwerk in Nijmegen, maar dat groeide door StartUp al snel. En die partnergesprekken en workshops geven je als beginnende ondernemer kennis die je anders mist.”

 

Els is ook erg blij met de samenwerking met andere ondernemers bij StartUp. “StartUp is véél meer dan een werkplek. Wij hadden bijvoorbeeld hulp nodig bij administratie en privacywetgeving en vonden daarvoor hulp bij ondernemers van StartUp. En wij konden die ondernemers dan weer helpen met teksten. Die samenwerking zorgt voor een community-gevoel en dat werkt erg fijn!”

Deel dit bericht