“Voeden heeft met veel meer te maken dan alleen met eten” – Maike van den Corput van Voedt Advies


17 oktober 2022

Voeding is nou eenmaal een hot topic in de hele wereld. Iedereen heeft er een mening over en het is al snel goed of slecht voor je. “De motivatie om iets te eten ligt bij jezelf. Ik ga mensen geen dingen opleggen en ik ga ze al helemaal niet op een weegschaal zetten. Ik vind het belangrijk om mijn kennis over te dragen en stil te staan bij de verschillende voedingskeuzes”, zegt Maike.

Dingen doen die je fijn vindt, lukt alleen als je ook lekker in je vel zit. Daar is Maike het volledig mee eens. “Als voedingsadviseur laat ik mensen op een leuke en toegankelijke manier stilstaan bij de keuzes die ze hebben als het gaat om voeding. Op het moment dat je weinig kennis over iets hebt, kan je ook niet de juiste keuze voor jezelf maken.”

 

Geen rasechte ondernemer

Maike startte in 2018 met Voedt Advies. “Ik begon maar gewoon: ik heb niet als een rasechte ondernemer een stappenplan gemaakt. Ik ben gaan bedenken wat ik wil overbrengen en hoe ik dat wil vormgeven. En toen ben ik in eerste instantie met freelanceklussen begonnen. Ik wil gewoon iets doen waar ik mijn passie in kwijt kan en waarmee ik positieve impact op de wereld maak. Zo hoop ik dat mensen bewuster en gezonder gaan leven.”

 

Vlak na de start van haar bedrijf kwam Maike al bij StartUp Nijmegen terecht. “Toen ik daar zat, merkte ik dat het op dat moment nog niet mijn plek was. Dit voorjaar gaf ik het opnieuw een kans. En nu zit ik bij StartUp om een nieuw netwerk te ontdekken en te sparren met businesscoaches en andere ondernemers. StartUp helpt je verder aan een goed netwerk en geeft je daardoor de juiste handvatten om door te groeien.”

 

Natuurvoeding

Maike neemt mensen mee in de wereld van natuurvoeding. “Dat is voeding die puur, eerlijk en goed voor mens, dier en milieu is. En daar hoort ook een stukje milieubewustzijn bij. Mensen om zich heen laten kijken naar eten uit de omgeving. Maar ook leer ik ze waar voedsel vandaan komt en waarom je het eigenlijk eet.”

 

Zo geeft Maike workshops voor volwassen én voor kinderen. “Bij kinderen is het bijvoorbeeld echt belangrijk dat je ze niet alleen leert dat ze vezels moeten eten, maar dat je eerst uitlegt wat vezels zijn en wat ze met je lichaam doen. Daarna mogen ze zelf chef zijn en ga ik met ze koken.” Naast workshops ondersteunt Maike ook bij langdurige trajecten als gedragsverandering en detoxweken. 

 

Toen Maike in 2020 op zoek was naar een locatie voor haar workshop liep ze Marieke tegen het lijf. Marieke is leefstijlcoach die dezelfde passie heeft als Maike. “Het landgoed dat ik tegenkwam werd gepacht door Marieke en haar man. Toen ik zei dat ik workshops gaf om mensen bij te brengen wat voeding nou echt met je lichaam doet, ontstond daar onze match. Gaandeweg ons gesprek merkten we dat we beiden kennis van het menselijk lichaam en gezonde voeding wilde overbrengen. Van het een kwam het ander en ineens was de Beleefkeuken een feit: de plek waar koken, gezelligheid en gezondheid samenkomt.”

 

Blijf bij jouw natuur

Over de naam Voedt Advies is nagedacht natuurlijk. “Voeding gaat over jezelf voeden en dat heeft niet alleen maar met eten te maken. Ook op spiritueel, sociaal, mentaal en fysiek niveau ben je met het voeden van je lichaam bezig”, legt Maike uit. “Jezelf leren kennen is echt de basis. Wie ben jij en wat heb jij nodig? Dat zijn vragen waar ik samen met je naar ga kijken. Ik geef je mee dat je gewoon mag en kan genieten van eten en dat je ook precies weet waarom je welke keuzes je maakt.”

 

Think big

“Ik zou het heel fijn vinden als mensen op de lange termijn Voedt weten te vinden. Dat het een fijne plek is waar mensen graag naartoe gaan. En dat ze ook weten dat je bij mij terecht kan om voedpraktisch aan de slag te gaan. En daarnaast hoop ik gewoon op mijn eigen manier impact te kunnen maken in de wereld.”

Deel dit bericht