Starter in Nijmegen: “We maken bewegen makkelijker én leuker” – Jimmy-Boy Spies van QR-FIT


14 februari 2022

Geschreven door Maud Stekelenburg van Tekstbureau Letterdesk 

 

Bij StartUp Nijmegen starten enthousiaste ondernemers met ieder hun eigen droom. Maak kennis met een starter in Nijmegen, deze week in de spotlight: Jimmy-Boy Spies en Gerjan van Stralen van QR-FIT. Met hun onderneming halen ze prijs na prijs binnen en daar gaan ze vrolijk mee door. Ze willen van QR-FIT een bekend begrip maken en hopen dat heel Nederland fit wordt door hun innovatieve idee. 

 

Beweegroutes door heel Nederland 

QR-FIT creëert op een laagdrempelige manier beweegaanbod in openbare ruimtes”, vertelt Jimmy-Boy. “We zetten QR-codes op houten palen die we buiten plaatsen. Als mensen die code scannen met hun mobiele telefoon, krijgen ze een sportroute op hun scherm die past bij het niveau dat ze aangeven: beginner, gemiddeld of gevorderd. Zo maken we bewegen voor iedereen toegankelijk. En de beweegroutes zijn elke dag uniek dankzij ons 24-uurs roulatiesysteem.”

Na anderhalf jaar heeft het concept van starters in Nijmegen Jimmy-Boy en Gerjan al bijna zevenhonderd gebruikers en dertig beweegroutes door heel Nederland. En ze gaan vrolijk door. “We hebben alle gemeenten in Nederland benaderd. Dat zijn er nogal wat, dus de reacties zijn nog steeds aan het binnenkomen. Aan het einde van dit jaar hopen we honderd routes in Nederland te hebben”, vertelt Jimmy-Boy enthousiast.

 

Als starter in Nijmegen al zoveel prijzen

Het innovatieve idee voor QR-FIT ontstond vanuit de opleiding Sportkunde aan de HAN. “In het derde leerjaar volgden we het vak Ondernemende Sportkundige. Hiervoor moesten we een dienst of product ontwikkelen wat bij zou dragen aan sport en bewegen. We hadden veel ideeën, maar wisten al snel dat QR-FIT hét idee was. Andere ondernemers en docenten zagen er zelfs toekomst in en zeiden dat we dit concept verder moesten uitwerken. We begonnen met z’n zessen aan het projectplan en hebben QR-FIT uiteindelijk met drie mannen opgezet. Nu zijn Gerjan en ik nog over”, legt Jimmy-Boy uit.

“Het is echt bizar als je ziet wat we in anderhalf jaar tijd hebben bereikt. Zo hebben we al meerdere prijzen gewonnen. Onze eerste prijs was de beste studentenonderneming van de HAN: we kregen een half jaar lidmaatschap bij StartUp Nijmegen. Als startende ondernemers is dat erg fijn, we maken nog steeds gebruik van het coachingstraject dat StartUp aanbiedt! Dit traject helpt ons om terug te gaan naar de basis en het overzicht te behouden.”

 

Leren met én van elkaar

Jimmy-Boy en Gerjan waren klasgenoten, maar hadden niet verwacht dat ze samen een onderneming zouden starten. “Ons projectgroepje bestond eigenlijk uit allemaal losse groepjes in één. Toen we tijdens het projectplan moesten opschrijven wat we wilden bereiken, merkte ik dat Gerjan heel sterk was in overtuigen. Echt het salesgebied, dus. En Gerjan merkte aan mij dat ik heel goed ben in dingen op papier zetten en het ook weet uit te werken in de praktijk. Zo kwamen we erachter dat we een sterk team konden vormen”, aldus Jimmy-Boy.

“Na de inschrijving bij de KvK zijn we gaan samenwerken. We leren steeds meer van elkaar: we kunnen alles naar elkaar uitspreken en als we ergens tegen aan lopen, lossen we dat ook samen op. Het mooiste dat we tot nu toe hebben meegemaakt is de Nijmeegse stimuleringsprijs winnen, denk ik. We wonnen een mooi bedrag voor QR-FIT, wat ons helpt om het bedrijf door te ontwikkelen. We hebben er heel veel tijd en energie ingestoken en zijn dan ook supertrots. Door deze prijs kunnen nu nieuwe dingen gaan implementeren voor onze gebruikers om de app nóg toegankelijker te maken.”

 

Wil je kennismaken met deze starters in Nijmegen of andere ondernemers die bij StartUp Nijmegen zijn aangesloten? Je vindt ze in ons overzicht van ondernemers.

Deel dit bericht