Starter in Nijmegen: “Ben enthousiast en blijf jezelf: zo trek je de juiste mensen aan” – Hannah de Maagt, virtual assistant


30 mei 2022

Door Alon Winnen van tekstbureau Letterdesk

 

Bij StartUp Nijmegen starten enthousiaste ondernemers met ieder hun eigen droom. Maak kennis met een starter in Nijmegen, deze week in de spotlight: Hannah de Maagt. Als virtual assistant werkt ze met zowel kleine als grote bedrijven: “Ik ondersteun ze bij creatieve taken, zoals teksten, video’s en beeld. Ik volg mijn passie en onderneem vanuit mijn hart. Op deze manier til ik creatieve werkzaamheden naar een hoger niveau.”

 

Al sinds 2016 is Hannah druk met ondernemen. Ze begon als freelancer in de evenementensector: “Ik was bezig met allerlei werkzaamheden: van productieklusjes tot taken als uitvoerend coördinator”, vertelt ze. Maar toen de hele evenementensector stil kwam te liggen, ging het roer om. “Op een teamuitje raakte ik in gesprek met een collega en kwam ik erachter dat virtual assistant mijn droombaan is. Sinds een aantal maanden ben ik geheel voor mezelf begonnen en dat bevalt erg goed. Mijn onderneming geeft me niet alleen de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil, maar het geeft me ook de kans om mijn creatieve vaardigheden te ontwikkelen.”

 

De voordelen van een creatieve virtual assistant

Als virtual assistant is Hannah breed inzetbaar. “Ik help ondernemers op afstand met taken die voor hen een last kunnen zijn. Zo help ik ze onder andere met hun planningstaken. Maar het allerliefst ben ik fulltime bezig met creatieve werkzaamheden, zoals tekstondersteuning, ondertitelingen, blogs, artikelen en transcripties. Ook kun je mij benaderen voor video-editing en socialmediacontent”, legt Hannah uit.

Creativiteit zit al van jongs af aan in haar bloed. “Als kind was ik al dol op dansen en schrijven”, zegt ze. Maar ook tijdens haar studie culturele en maatschappelijke vorming kon de creatieve kant niet ontbreken. “We kregen vakken als drama en audiovisuele vorming. Ook maakte ik graag korte videoclips in mijn vrije tijd. Hier heb ik de basis geleerd.”

 

Successen als starter in Nijmegen

Toen Hannah begon met ondernemen, was het even spannend. “Ik realiseerde me dat ik zichtbaar moest zijn. Maar hoe wilde ik mezelf laten zien? Al die ondernemers om je heen lijken het perfect voor elkaar te hebben en ik wist niet goed waar ik moest beginnen.”

 

Zo kwam ze bij StartUp Nijmegen terecht. “Ik wilde me graag omringen met mensen die in de ondernemerswereld zitten. Zo heb ik veel kunnen leren uit gesprekken met partners, kan ik kletsen met andere starters en is het ideaal om een eigen werkplek te hebben”, legt Hannah uit. “Dankzij de gesprekken met de partners van StartUp Nijmegen ben ik erachter gekomen hoe ik waarde toe kan voegen aan mijn onderneming. Ik ben hier nog steeds wel zoekende in, maar ik heb geleerd dat het volgen van je passie en ondernemen vanuit je hart het belangrijkste is. Als je doet wat je leuk vindt, dan komt het vanzelf goed.”

 

Om haar zichtbaarheid als virtual assistant te vergroten heeft Hannah een eigen website en een eigen blog. Daar deelt ze ondernemersweetjes, maar ze kan er ook haar passie voor haar hobby’s kwijt. “Ik ben trots op wat ik tot nu toe gecreëerd heb. Ik schrijf blogs over mijn eerste stappen in de businesswereld, mijn persoonlijke ontwikkelingsverhalen en over de reizen die ik maak. Mijn beste tip? Blijf jezelf, want zo trek je de juiste mensen aan.”

 

In de toekomst hoopt Hannah alles dat zij geleerd heeft op haar reis door de ondernemerswereld te kunnen delen met anderen. “Het motiveert me om met persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn. Ik hoop dan ook dat ik mijn bedrijf uit kan bouwen tot een soort academie, zodat ik andere mensen kan helpen en inspireren in hun zoektocht.” 

 

Wil je kennismaken met deze starter in Nijmegen of andere ondernemers die bij StartUp Nijmegen zijn aangesloten? Je vindt ze in ons overzicht van ondernemers.

Deel dit bericht