Ondernemer in Nijmegen: “Stap in de VideoExpress, wij zorgen dat je succesvol bij je eindbestemming komt” – Rens van Lanen en Raoul Djojoatmo van VideoExpress.


08 maart 2022

Veel ondernemers in Nijmegen starten hun passie bij StartUp: ze zetten een eigen bedrijf op en groeien door. Deze week in de spotlight: Rens van Lanen en Raoul Djojoatmo van VideoExpress. Ze hadden allebei eerst een eigen onderneming, tot ze besloten hun kwaliteiten te bundelen. “Toen zijn we aan de slag gegaan en was er gelijk een klik”, vertelt Rens.

 

Raoul had een bedrijf in filmproductie en Rens in animatie. “We zaten allebei al bij StartUp met ons bedrijf. We kregen toen de vraag of we samen een opdracht konden uitvoeren. Daarna merkte ik gelijk dat we onze krachten moesten bundelen. Dus heb ik contact gezocht met Raoul”, legt Rens uit.

 

Raoul daarentegen was niet meteen mega enthousiast. “Ik wilde eigenlijk niet met iemand anders ondernemen, ik wilde laten zien dat ik het allemaal alleen kan. Maar ik wist ook wel dat een sparringpartner mij verder kon helpen. Toen zijn we samen verder gegaan onder één dak met een nieuwe naam: VideoExpress. We hebben nu gewoon de hele videoproductie in huis.”

 

Ambities genoeg
Rens heeft altijd al een ondernemersambitie gehad. “Tijdens mijn stage heb ik meegelopen bij een wat groter mediabedrijf. Tijdens meetings merkte ik dat ik het zelf anders aan zou pakken. Dan begint er toch wel wat te kriebelen om zelf dingen te creëren”, vertelt hij. 

 

Ook Raoul wist al jarenlang dat hij een eigen bedrijf wilde beginnen, maar nog niet in welke branche. “Ik heb verschillende ideeën gehad voor mijn bedrijf: van sportindustrie tot de voedingssector. Maar de uiteindelijke uitkomst stond gewoon al die tijd voor mijn neus: het maken van video’s. Het is altijd mijn hobby geweest, alleen besefte ik niet dat ik er m’n boterham mee kon verdienen. Nu ga ik iedere dag met plezier naar m’n werk: dat werkt erg motiverend.” 

 

Ondernemers in Nijmegen met passie voor video’s
Rens en Raoul delen hun passie voor video’s maken. “We creëren niet alleen video’s, maar werken ook strategieën uit. Voorheen wilden klanten gewoon een mooie video, maar nu zit er ook echt een doel achter. Zo spreken we de doelgroep van onze klanten dus écht aan met onze creatieve concepten”, legt Raoul uit. Rens vult aan: “We zijn meer dan een videobureau, we zijn echt een langdurige samenwerkingspartner. Bedrijven komen bij ons wanneer ze op zoek zijn naar collega’s of nieuwe leads willen genereren.”

 

Ongeveer een jaar later hebben ze nog steeds plezier samen en hebben ze het ontzettend druk. “Ons werk is heel tastbaar. Iemand ziet onze video’s, vindt het mooi en wil gelijk weten wie het heeft gemaakt. En zo wordt er al heel snel over je gepraat”, aldus Rens. 

 

Blijven ontwikkelen
De collega’s van VideoExpress vormen een gezellig en hecht team. Rens en Raoul vinden het belangrijk dat ze toegankelijk blijven en dat iedereen zich blijft doorontwikkelen. Zowel zakelijk als persoonlijk. Die visie heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat Hussein, hun allereerste medewerker, nog steeds bij hen werkt. “In het begin werkten we alleen met freelancers, waaronder Hussein. Toen hij op zoek was naar een vaste baan hebben we snel geschakeld: we hebben in twee weken tijd besloten om vast personeel aan te nemen. Hussein kreeg in die tijd ook een aanbod van de NS, maar hij heeft toch voor ons kleine team gekozen. Zo’n overwinning op de NS voelt goed”, glimlacht Raoul.

 

VideoExpress gaat als een trein, en het duo blijft groot dromen. “We willen uiteindelijk een groot videobedrijf, maar blijven oog houden voor persoonlijk contact.” Ook hopen ze meer landelijke bekendheid te creëren. “En dan een videoproductie met Max Verstappen te draaien bijvoorbeeld. Dat zou tof zijn.” 

 

Wil je kennismaken met deze ondernemers in Nijmegen of andere ondernemers die bij StartUp Nijmegen zijn aangesloten? Je vindt ze in ons overzicht van ondernemers.

Deel dit bericht