‘Met bedrijven meegroeien: daar krijg ik energie van’ – Marijn van Bakel van Met Marijn


03 oktober 2022

Veel ondernemers in Nijmegen starten hun passie bij StartUp: ze zetten een eigen bedrijf op en groeien door. Deze week in de spotlight: Marijn van Bakel van Met Marijn. “Vanuit mijn werk bij verschillende onlinemarketingbureaus kwam ik erachter dat ik iets anders wilde doen. Ik wilde niet zozeer voor bedrijven werken, maar echt met ze werken. Toen ontstond Met Marijn.”

 

Marijn (28) was vanaf zijn 21e al aan het werk bij onlinemarketingbureaus. “Vijf jaar lang werkte ik als online marketeer bij diverse bureaus. Hier heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan, maar toch wilde ik voor mezelf aan de slag om meer vrijheid te hebben.” Vanuit zijn studie Business Idea Management liep Marijn waardevolle stages én maakte hij kennis met ondernemen. 

 

Dat ondernemen sprak hem zo aan, dat Marijn een kledingwebshop begon. “Ik vond het stukje verkoop wel tof, maar het was ook heel intensief. Van design tot aan de marketing: ik deed alles zelf.” In diezelfde tijd werkte Marijn bij de Kamer van Koophandel als online marketeer. “Ik merkte dat ik dat heel interessant vond, en dus ben ik me daar verder in gaan verdiepen.”

 

Online campagnes

En toen ontstond ‘Met Marijn’. Marijn zet bedrijven op de kaart met online advertising. “Ik help bedrijven bij het opzetten en beheren van online campagnes, zodat zij hun marketingbudget effectief besteden aan het binnenhalen van leads of online aankopen.” Dat doet hij voornamelijk met Google Ads en producten van Google zoals: zoekmachineadvertenties, shoppingadvertenties, displayadvertenties en YouTube-advertenties.

 

Van startups tot internationale bedrijven: Marijn helpt ze graag verder. “Via StartUp Nijmegen kom ik met meerdere starters in aanraking. Het is heel leuk om te zien wat voor bijdrage je levert binnen zo’n onderneming. Door mijn werk krijgen ze meer opdrachten, klanten, aanvragen of gewoonweg meer omzet. Ik heb voor deze doelgroep een gereduceerd tarief zodat het ook voor starters betaalbaar is om met online advertising te beginnen.” 

 

“Wat betreft grote bedrijven vind ik het juist heel leuk dat ik dan een groter budget te besteden heb. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos en kan ik veel experimenteren. Die diversiteit vind ik erg leuk.”

 

Met Marijn

Waar de naam ‘Met Marijn’ vandaan komt? “De naam Met Marijn komt voort uit dat ik het echt heel belangrijk vind dat ik samenwerk met bedrijven en niet zozeer voor bedrijven. Als je met iemand samenwerkt sta je meer in het bedrijf zelf en groei je mee: daar krijg ik veel energie van.”

 

Begin dit jaar sloot Marijn zich aan bij StartUp Nijmegen. “De flexplek is de hoofdreden dat ik me heb aangesloten bij StartUp. Maar ook het sociale aspect trok me. Ik begon in coronatijd met Met Marijn en ik zag het niet zitten om elke week thuis achter mijn scherm te zitten. Ik wilde me graag omgeven met mensen die ook ondernemen om elkaar nog meer te motiveren en van gedachten te wisselen”, legt hij uit.

 

Tripjes naar het buitenland

Marijn is druk bezig met zijn toekomstplannen en kijkt dan ook naar wat het beste bij hem past. “Ik wil heel graag van freelancer naar ondernemer, maar de weg ernaartoe ben ik nog aan het uitzoeken. Ik weet wel dat ik gewoon in mijn eentje verder wil blijven gaan, zonder personeel. Zo hoef ik geen rekening te houden met collega’s en ben ik niet afhankelijk van de locatie waar ik werk.”

 

Marijn gaat namelijk regelmatig op reis naar het buitenland en zoekt dan graag de kust graag op. “Ik houd heel erg van surfen. Dat kan natuurlijk ook in Nederland, maar hier ben je niet altijd verzekerd van lekker weer. Het afgelopen jaar heb ik dan ook veel vanuit Portugal gewerkt bijvoorbeeld.” Bedrijven waar Marijn mee samenwerkt, zien dan af en toe een andere achtergrond tijdens hun online meeting. “Ik zorg wel dat de bedrijven weten dat ik regelmatig naar het buitenland ga. Zo weet ik ook dat ze akkoord zijn met online afspraken in plaats van fysieke.”

Deel dit bericht