Meer duurzaamheid en efficiëntie in de horeca


11 december 2017

Duurzaam en efficiënt

Chris Reinders en Mounir Chtouki van Cheflabels weten als geen ander hoe vervelend het is om – als werknemer in de horeca – stickers op voedselbakken voortdurend te moeten vervangen. Het is voor bedrijven in de horeca namelijk essentieel om de bakken goed te hebben gelabeld, zodat de werknemers bij kunnen houden wat voor voedsel zich bevindt in de bakken en hoe lang het er al zit. Restaurants bijvoorbeeld, zouden niet willen dat hun klanten voedsel krijgen voorgeschoteld dat té lang is bewaard. De klant zou dit al helemaal niet willen.

In professionele (en particuliere) keukens worden voedselbakken daarom voortdurend bestickerd. Echter is het jarenlang zo geweest dat horecabedrijven deze stickers laten zitten, en er vervolgens nieuwe stickers overheen plakken. Dit is vooral vanuit een hygiënisch oogpunt erg onwenselijk, aangezien er stickerrestjes kunnen blijven rondhangen in de bakjes na een schoonmaakbeurt.

 

De ‘oplossing’

Chris en Mounir hebben hier een oplossing voor gevonden: stickers die vanzelf verdwijnen bij het afwassen. Deze stickers zijn biologisch afbreekbaar, met milieuvriendelijke inkt. Dit is dus zowel duurzaam als efficiënt. Wanneer de stickers een poosje in aanraking komen met water, lossen ze vanzelf op, waarna de horecawerknemer er weer een nieuwe sticker op kan plakken. Nooit meer handmatig stickers lospulken dus.

 

‘We hebben beide een horeca-achtergrond en weten tegen welke problemen horecawerknemers aanlopen. Wij willen het bedrijf met de tijd uitbreiden en met innovatieve producten blijven komen voor de markt.’

 

Het volgende niveau

Om hun onderneming naar een hoger niveau te tillen, hebben Chris en Mounir zich aangesloten bij StartUp Nijmegen. Hier kunnen zij door middel van het acceleratieprogramma meer verdieping krijgen in het ondernemen en daarnaast hun netwerk vergroten. Naast de stickerproducten zijn zij tevens ook bezig met het opzetten van een handige app, waarin onder andere verschillende recepten zullen zijn opgenomen, allergeensoorten kunnen worden opgezocht en temperatuurregistraties kunnen worden gemaakt.

 

‘Wij krijgen graag feedback van anderen en willen onze horizon in het ondernemen voortdurend blijven verbreden.’

 

Voorbeeldvideo 1: https://youtu.be/2AJy70hF6hE

Voorbeeldvideo 2: https://youtu.be/-Wlo_CWI4H8

 

Tekst: Safak Ciftci

Deel dit bericht