Life-architect ontwerpt jouw ideale leven


22 september 2017

Dedicated to Life

Karel Pieters, eigenaar van Dedicated to Life, is personal trainer, coach en voedingsdeskundige. Zijn onderneming Dedicated to Life staat voor een leven vol energie, kracht en zelfvertrouwen, met een gezond lichaam waar je trots op bent. Karel beschrijft zichzelf als een ‘life-architect’: iemand die mensen helpt bij het ontwerpen van hun ideale leven.

 

Inspiratie en wijsheid

Hij zit sinds het begin bij StartUp Nijmegen, en heeft sinds hij er werkt veel vooruitgang geboekt. Van de mensen om zich heen heeft hij veel geleerd op het gebied van ondernemen, en hij heeft ook met de meeste partners gesproken, waar hij veel wijsheid van heeft meegekregen. Van de partners zijn er tevens ook meerdere klant geworden van Dedicated to Life.

 

‘Je komt met andere ondernemers in gesprek. Ze inspireren je. Het is fijn om met andere ondernemers te kunnen praten over dingen waar je tegenaan loopt. Zij lopen namelijk ook tegen dezelfde problemen aan.’

 

Doelen en obstakels

Zijn werkwijze is als volgt: samen met nieuwe klanten stelt hij de wensen, doelen en obstakels vast, zodat daaraan gewerkt kan worden. Vervolgens kan diegene een stukje training ervaren door middel van een proeftraining. Daarna kan de ‘echte’ training beginnen. Een gemiddeld traject duurt tussen de drie en zes maanden. Sommige mensen willen gecoacht worden tot ze hun doel hebben bereikt, anderen willen kennis en ervaring opdoen en zelf verder werken aan hun doelen.

 

Oefeningen tijdens kantooruren

Over zijn collega-starters bij StartUp Nijmegen is hij erg tevreden. Hij houdt zo nu en dan lightning talks waarin hij de ondernemers oefeningen aanleert die ze tijdens kantooruren kunnen doen, zodat mensen niet de hele dag stil zitten op werkdagen. Op dergelijke manieren probeert hij zo veel mogelijk waarde toe te voegen binnen zijn netwerk van ondernemers.

 

‘Door mensen te vragen naar wat je voor ze kan betekenen kun je erg ver komen.’

 

Tekst: Safak Ciftci

Deel dit bericht