Jongeren kunnen ondernemer worden in 6 weken


14 mei 2019

Elke zomer vindt het evenement de ZomerOndernemer plaats door het hele land. Dit concept, dat wordt georganiseerd door Stichting The New Entrepreneur, is een traject van 6 weken voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar met als doel om ze kennis te laten maken met het ondernemerschap. Dit jaar gaat het evenement ook van start in het Rijk van Nijmegen.

 

GRATIS EEN ONDERNEMING BEGINNEN

De deelnemers hoeven niets te betalen om mee te doen. Sterker nog, ze krijgen per persoon 200,- om te besteden aan hun onderneming. Zo zijn er voor de jongeren dus ook geen financiële bezwaren om zich in te schrijven. De ZomerOndernemer zorgt verder voor de juiste begeleiding en faciliteiten voor de terugkomdagen. StartUp Nijmegen zal als sponsor van het evenement de eigen locatie ter beschikking stellen voor de jongeren en ze toegang geven tot een netwerk van honderden ondernemers om ze op weg te helpen.

 

EEN LEUK BEDRIJFSIDEE EN EEN FLINKE DOSIS MOTIVATIE

Cees van Diemen is de regiocoördinator voor de ZomerOndernemer in het Rijk van Nijmegen. Hij zal samen met Gijs van Dinther tijdens het evenement tevens de rol van coach vervullen en de ondernemers begeleiden.

 

‘Het enige wat we van de deelnemers verwachten is een leuk bedrijfsidee en een flinke dosis motivatie. Wij richten ons op jongeren tussen 15-23 jaar omdat je het ondernemerschap zo vroeg mogelijk op je netvlies moet krijgen. Dus hoe jonger ze leren ondernemen, hoe beter. Het leukste is natuurlijk als we mensen hebben met diverse sociale achtergronden en culturen. Die diversiteit kan ervoor zorgen dat de ondernemers leren kijken vanuit verschillende perspectieven en out-of-the-box leren denken.’

 

ONDERNEMEN IS NIET MOEILIJK

Het traject begint met 3 dagen intensieve training door middel van workshops, simulaties en spelletjes om te leren over het ondernemerschap. Daarna kunnen de deelnemers zelfstandig aan de slag gaan met hun bedrijf. Elke week is er dan vervolgens een terugkomdag waarop de deelnemers zich verzamelen op een bepaalde locatie, waar ze met elkaar en met de coaches kunnen praten over hun voortgang. Ook gaan ze op diezelfde dag op bezoek bij een bestaand bedrijf – groot of klein – om een kijkje te nemen naar hoe het gaat in de praktijk. Aan het einde is er ook een pitchcompetitie waarmee de jongeren die winnen in een nationale en vervolgens een Europese finale kunnen komen.

 

‘Mensen denken vaak dat ondernemen moeilijk is. Door middel van dit evenement willen we de jongeren laten zien dat het met de juiste aanpak niet zo moeilijk is als mensen beweren. Door de jongeren te stimuleren om te ondernemen willen we een steentje bijdragen aan het startup-ecosysteem van Nijmegen.’

 

Wil je deelnemen aan de ZomerOndernemer? Schrijf je nu in via https://www.zomerondernemer.nl/aanmelden/

 

Tekst: Safak Ciftci

Deel dit bericht