´Ik hoef hier niet rijk van te worden´ - Thomas Janssen van sieradenwebshop Do More


23 september 2020

´Ik hoef hier niet rijk van te worden´ - Thomas Janssen van sieradenwebshop Do More

Door: Els van tekstbureau Letterdesk

Zijn bedrijf Do More begon Thomas Janssen tijdens zijn studie Ondernemerschap en Retailmanagement aan de HAN. “Maar hoe meer ik het idee deelde, hoe serieuzer het werd.” En dat kan hij wel gebruiken, want zijn doel is geen kleinigheidje: met zijn webshop met armbanden wil Thomas werken aan een betere wereld. Eentje zonder kanker.

Thomas maakte van dichtbij mee welke impact kanker heeft op iemand en op hun familie en vrienden. “Ik besloot toen al snel dat ik iets wilde doen om bij te dragen aan de bestrijding van kanker. Op vakantie in Turkije kocht ik een armbandje. ‘Dat kan ik ook zelf maken’, dacht ik. Ik kocht kralen en elastiek in, keek filmpjes hoe je armbandjes moest knopen en ging aan de slag.” Sinds januari verkoopt hij met Do More zelf ontworpen armbanden voor mannen en vrouwen. Een derde van de opbrengst van zijn armbandjes gaat naar het goede doel.

Dat goede doel vond Thomas bij toeval. “Ik wilde eerst Kika ondersteunen, maar dat mag alleen als actie, niet als bedrijf. Toen zag ik Support Casper op televisie. Oncoloog Casper van Eijck werkt met zijn team aan een baanbrekend onderzoek naar een behandelmethode van alvleesklierkanker, omdat het een van de meest dodelijke vormen van kanker is. Ook is hun onderzoek naar een viro-immunotherapie veelbelovend en innovatief en kan het straks bijdragen aan het genezen van andere soorten tumoren.”

Onderzoek naar een methode om zo’n agressieve vorm van kanker te genezen gaat stap voor stap en kan lang duren. “Dat is soms best lastig om te verwoorden en kan veel energie kosten”, zegt Thomas. “Maar het geeft ook veel energie. Ik weet steeds meer van het onderzoek en hoe meer je weet, hoe meer je gaat inzien dat het heel veel kans heeft. Die hoop en mijn optimisme wil ik delen met anderen.” Hij wil dan ook persoonlijk ambassadeur zijn in de strijd tegen kanker. “Mijn ouders gaan het niet meer meemaken dat kanker genezen kan worden. Maar als we hier 30 jaar hard aan werken met z’n allen, zouden we wel zover kunnen komen. En met Do More geef ik andere mensen ook kansen om hun steentje bij te dragen.” Dit jaar heeft hij al meer dan 1.200 euro gedoneerd, ondanks dat zijn bedrijf door corona een tijd stilgelegen heeft.

Uitbreiden naar heel Nederland

Thomas maakt de armbandjes nog altijd zelf (‘Soms samen met mijn moeder’), vaak op bestelling. Maar hij hoopt dat zijn bedrijf wel snel gaat groeien. Niet om er rijk van te worden, trouwens. Nu doet hij het nog naast zijn studie, maar uiteindelijk hoopt hij van Do More wel rond te kunnen komen. “Ik kijk bijvoorbeeld naar Pink Ribbon of 4Ocean: organisaties die het internationaal hebben aangepakt. Ik zit nu vooral in de omgeving van Arnhem en Nijmegen en de omgeving waar Support Casper bekend is. Maar ik wil uitbreiden naar heel Nederland. Dan zou ik er zelf ook van kunnen leven.” Dat voelt een beetje dubbel, geeft Thomas toe. “Je doet het voor een goed doel. Ik werk nu ook parttime in de online marketing daar leef ik nu van. Als ik 40 of 60 uur in de week bezig ben met Do More, dan wil ik mezelf wel kunnen onderhouden. Maar ik hoef er niet rijk van te worden.” Uiteindelijk hoopt Thomas naast het onderzoek van Van Eijck ook andere innovatieve onderzoeken te kunnen ondersteunen.

Om te kunnen groeien en dat doel te bereiken, heeft Thomas zich nu bij StartUp Nijmegen aangesloten. “De komende maanden wil ik me richten op verkoop via winkels in de regio. Via een werkplek bij StartUp kan ik makkelijker in aanraking komen met winkels en bedrijven. Ook leer ik hier mijn verhaal beter te vertellen. Zo blijf ik bezig met mijn eigen ontwikkeling en mijn grotere doel.”

Deel dit bericht