‘Ik betaal graag om te komen helpen’


23 oktober 2020

‘Ik betaal graag om te komen helpen’

Sieds Rienks over waarom partnergesprekken ook voor de partners zelf waardevol zijn

Multiondernemer Sieds Rienks wil graag startende ondernemingen helpen. Als één van de ruim veertig partners van StartUp Nijmegen gaat hij daarom maandelijks in gesprek met starters tijdens de partnerspreekuren. En daar moet hij dan ook nog eens voor betalen. Dat doet hij graag. Die gesprekken zijn namelijk niet alleen voor de starters waardevol, maar zeker ook voor de partners zelf. Sieds vertelt waarom.

Met zijn 70 jaar had Sieds inmiddels best kunnen stoppen met ondernemen. “Maar ik heb er gewoon nog te veel lol in”, legt hij uit. “Ik zie altijd wel ergens kansen die ik niet kan laten liggen. Ik ben zelf namelijk ook helemaal niet vies van iets nieuws opstarten. Op dit moment werk ik bijvoorbeeld aan vijf nieuwe labels die allemaal op de een of andere manier succes genereren.”

Sieds kwam via SUN-ner Kelly Vogel terecht bij StartUp Nijmegen. Kelly verzorgt al jaren de communicatie voor verschillende projecten van Sieds en introduceerde hem bij Dick Bos. Kelly: “Ik wist dat Sieds graag mensen helpt en het leuk vindt om met jonge ondernemers te sparren over ideeën en idealen. En hij is een netwerker pur sang. Ik wist zeker dat hij heel veel zou kunnen betekenen voor de startende ondernemers hier.”

Goede match

Sieds vertelt: “Het was meteen een hele goede match, dat had Kelly perfect gezien. Ik houd van nieuwe ideeën, werken met jonge mensen, ondernemen, pionieren en innoveren. In mijn eerste gesprek met Dick Bos was ik meteen positief. Maar ik moest mezelf wel even achter de oren krabben toen ik hoorde dat ik moest betalen om te komen helpen. Toch een niet onaanzienlijk bedrag. Maar daar zou ik ook van alles voor terug krijgen.” De sfeer bij StartUp overtuigde Sieds al gauw om zich aan te sluiten. “Ik wilde gewoon eens kijken hoe het zou uitpakken.”

Al snel bleek dat Dick gelijk had. Sieds: “Ik vond het meteen ontzettend leuk om andere ondernemers te helpen. Maar natuurlijk kijk ik ook naar ‘what’s in it for me’. En het grappige was: Dicks redenering bleek heel erg te kloppen. Ik help ondernemers, maar heb zelf ook heel veel aan het partnerschap.”

Energie en samenwerkingen

Sieds krijgt namelijk echt veel energie van al die gesprekken die hij voert. “Het scherpt me Ik ontmoet talent en daar mag ik ook nog eens mee in gesprek. Samen kijken we dan naar hun idealen en hoe ze dat kunnen verwezenlijken. En daarbij probeer ik ze altijd op nieuwe gedachten te brengen of hen in verbinding te brengen met mijn grote netwerk. Ik vind het prachtig om mensen te kunnen helpen.”

Daarnaast weet Sieds ook precies waar hij moet zoeken als hij ondersteuning nodig heeft bij zijn ondernemingen. “Ik werk graag met jonge mensen en starters. Ik ben al met verschillende ondernemers hier een verbinding aangegaan. En daarbij probeer ik hen altijd ook commercieel weer wat nieuwe dingen te leren.” Het rendement dat hem beloofd was door StartUp, heeft Sieds ook zeker gekregen. “Voor mij is het partnerschap absoluut waardevol.”

Wil je een keer in gesprek met Sieds? Dat kan via deze link. Ook andere partners van StartUp Nijmegen geven op de site van StartUp Nijmegen aan waar en wanneer je met ze in gesprek kunt.

Deel dit bericht