‘Het is onze passie om medewerkers van organisaties te ondersteunen bij hun ontwikkeling’


23 juni 2021

‘Het is onze passie om medewerkers van organisaties te ondersteunen bij hun ontwikkeling’ – Daan Klabbers en Theo van Kempen van Qiimo

 

Door: Jodi van tekstbureau Letterdesk

 

Daan Klabbers en Theo van Kempen zagen in hun vorige banen hoe bedrijven hun medewerkers hielpen bij hun professionele ontwikkeling. ‘Dat kan ook anders’, dachten ze. Daarom bieden ze sinds dit jaar een Leer Management Systeem (LMS) aan om medewerkers eenvoudig snelle toegang te bieden tot kennis en vaardigheden. Een organisatie en haar medewerkers zijn namelijk constant in ontwikkeling.

 

Enthousiasme en ervaring

Daan en Theo leerden elkaar kennen toen ze werkten bij hetzelfde e-learningbedrijf. Toen Daan een eigen onderneming op wilde zetten, wisten ze elkaar dan ook snel weer te vinden. “Onze gezamenlijke passie voor leren en ontwikkelen bracht ons weer samen. De combinatie van onze werkervaring, jonge blik, dynamiek en enthousiasme voor ondernemen blijkt ideaal te werken.” Waar Daan namelijk creatief is in productontwikkeling en marketing, vult Theo hem aan met zijn kennis over training en consultancy.

 

Ze merkten hoe leren en ontwikkelen een steeds prominentere plek krijgt binnen bedrijven en organisaties. “Voorheen ging je aan het werk zodra je je diploma binnen had en dan bleef je jaren doen wat je doet. Tegenwoordig kom je daar niet meer mee weg: je moet constant in beweging blijven en je kennis en vaardigheden bijspijkeren”, vertelt Theo. “De behoefte aan scholing en ontwikkeling van personeel komt in veel onderzoeken naar voren: 94% van de werknemers geeft aan langer bij een bedrijf te willen werken wanneer dat bedrijf investeert in leren en ontwikkelen.”

 

Efficiënter online leren

Daarom vonden Daan en hij het tijd om een toegankelijk systeem te ontwikkelen zodat online leren efficiënter en laagdrempeliger wordt. “Veel digitale leeroplossingen zijn niet precies afgestemd per bedrijf. Ook zijn ze vaak niet gebruiksvriendelijk, waardoor het leren juist moeilijker wordt gemaakt in plaats van makkelijker”, vertellen ze. “Het is daarom veel interessanter om te achterhalen hoe e-learning wel kan aansluiten op de hulpvraag van medewerkers van een organisatie. Alleen op die manier ondersteun je het leren op de werkplek. Met ons systeem houden we daarom de ontwikkeling van een cursist bij tijdens hun aangepaste leertraject en zorgen we ervoor dat systeemupdates makkelijk uit te voeren zijn.”

 

E-learning blijkt zeer gewild, en dat valt volgens de ondernemers goed te verklaren: “Mensen zijn niet meer gebonden aan één werkplek, en in coronatijd is klassikaal leren niet verantwoord. Daarnaast is het prijstechnisch gezien ook veel aantrekkelijker om met een LMS te werken.”

 

Alle kansen grijpen

Daan en Theo zijn beiden al van jongs af aan ondernemend. “Het fijne aan zelf ondernemen is dat je je creativiteit kwijt kunt”, vertelt Daan enthousiast. “Je kan je dromen nagaan en op eigen wijze een oplossing bieden voor de klant. Dat geeft zoveel energie, dat ik niet meer anders zou willen. Je moet áltijd geloven in je kansen. Als je de moed hebt om te starten, heb je ook de moed om te slagen.” Theo kan dat beamen: “Ik heb meerdere eigen ondernemingen gehad, maar de gezonde spanning van het niet altijd weten wat er op je afkomt, maken dat mijn drive om iets te willen betekenen voor anderen er nog steeds is.” Zelfs als dingen af en toe niet lopen zoals hij zou willen: “Soms beschamen personen en bedrijven je vertrouwen. Maar het gaat het overgrote deel van de tijd gewoon goed, dus daar richt ik me vooral maar op. Je moet blijven geven voor je kan nemen.”

 

StartUp Nijmegen is met name voor startende ondernemer Daan een fijne organisatie om bij aangesloten te zijn. “Ik kende SUN al doordat mijn studie bij hen was aangesloten. Toen we dit jaar Qiimo startten, merkte ik hoe fijn het was om via een werkplek bij SUN met mensen te praten die dezelfde passie voor ondernemen hebben als ik. De partnergesprekken zijn erg leerzaam en waardevol.”

 

Toekomstmuziek

Over de vraag hoe ze de toekomst voor zich zien, moeten Daan en Theo even nadenken. “We willen dat Qiimo uiteindelijk een groot aandeel krijgt in de Nederlandse e-learningbranche. Maar eigenlijk vinden we het belangrijker dat we met Qiimo echt iets kunnen betekenen voor mensen.”

 

Een focus op eerlijkheid en waardevolle leeroplossingen dus. “We willen vooral onze klanten zo goed mogelijk helpen. Als dat goed gaat en we mooie reviews krijgen, krijgen we steeds meer opdrachten binnen. Die klantwaardering is voor ons erg belangrijk. We gaan niet voor het snelle succes: we willen iets moois opbouwen voor de lange termijn.”

 

 

Deel dit bericht