“Gezondheid is de basis van je geluk” - Emily Drossaert van Full Ivy


27 januari 2021

“Gezondheid is de basis van je geluk” - Emily Drossaert van Full Ivy

 

Emily Drossaert is meteen na haar afstuderen begonnen als ondernemer. Over die stap heeft ze nooit getwijfeld. “Als kind wist ik al dat ik later ondernemer zou worden. Ik heb dat vanuit thuis echt meegekregen.” Met Full Ivy helpt ze ondernemers en werknemer met hun gezondheid.

 

Emily studeerde in juni 2020 af van de studie Voeding en Diëtetiek, maar de oorsprong van Full Ivy ligt verder in het verleden. “Ik was al in groep 8 bezig met mijn uiterlijk en mijn voeding. Dat is ook echt de reden geweest waarom ik Voeding en Diëtetiek ben gaan studeren. Die gezondheid is altijd een belangrijk onderwerp voor mij geweest. Alles wat je in je leven doet en hebt, zoals je relaties, je werk, maar ook stress en prestaties, hangt samen met je gezondheid.” Full Ivy helpt medewerkers en ondernemers met beter presteren. “En dan niet alleen op zakelijk gebied, maar ook in je privéleven. Ik wil mensen helpen om meer plezier te halen uit hun werk én hun leven.”

 

Geen twijfels

De stap om meteen na de studie te gaan ondernemen was zo logisch voor Emily dat de KvK-inschrijving een maand na haar afstuderen al rond was. “Ik heb nooit aan mijn beslissing getwijfeld. Ik had zo’n sterke drijfveer dat ik me eigenlijk geen zorgen heb gemaakt over corona of mijn geldsituatie. Ik wist uit mijn eigen ervaring dat een goede gezondheid je zo veel kan brengen en daar wil ik andere mensen gewoon mee helpen.” Het enige wat nog even spannend bleek, was de werkervaring van Emily. “Omdat ik was afgestudeerd had ik wel vertrouwen in mijn vak, maar als ondernemer had ik nog geen ervaring. Dat was wel spannend!” Op de vraag of Emily een half jaar later positief terugkijkt op haar beslissing is het antwoord direct ja. “Het was zeker de juiste stap voor mezelf. Ik heb het gewoon geleerd door het te doen en daarnaast heb ik veel aan zelfstudie gedaan.” Als ondernemer zit Emily lekker in haal vel: “Ik presteer gewoon het beste wanneer ik zelf kan beslissen wat ik ga doen. Mijn eigen tijden en ideeën, dat vind ik fijn.”

 

Zelf omgaan met stress

Emily helpt andere ondernemers ook met hun mentale gezondheid. Hoe doet ze dat dan zelf qua werkdruk? “Ik ben zelf natuurlijk ook niet perfect. Zeker in zo’n eerste half jaar ondernemen kom je jezelf wel tegen. Voordat ik begon hoorde ik altijd dat ondernemers veel werken, waardoor ik de lat heel hoog legde voor mezelf. Ik werkte te veel en dat voelde niet goed.” Gelukkig kon Emily ook voor zichzelf een oplossing vinden. “Ik ben een ochtendmens, dus ik heb besloten om elke ochtend eerder op te staan en dan tijd voor mezelf te maken. Sporten, mediteren of een boek lezen bijvoorbeeld. Zo begin ik mijn dag met rust.” Je dag beginnen met haast is volgens Emily een slecht idee. Dat gehaaste gevoel is moeilijk van je af te schudden en je hebt er de hele dag last van.

Voor Full Ivy heeft Emily grote plannen. “Het lijkt me heel gaaf om te groeien en een team op te zetten. Maar dan zou ik wel het liefst verschillende specialisaties combineren. Samenwerken met een psycholoog bijvoorbeeld, zodat je een breder pakket kunt aanbieden.” Maar er is nog een tweede droom. “Mijn echt grote droom is om ooit nog een boek te schrijven. Voeding is al helemaal uitgezocht en er zijn superveel boeken te lezen, daarom zou ik graag over slaap willen schrijven. Een leesboek met praktische tips en weetjes, zodat lezers zelf aan de slag kunnen.”

 

Even Dick bellen

Al voordat het bedrijf van Emily rond was, had ze al een plekje bij StartUp bemachtigd. “Ik heb StartUp gevonden door zelf een beetje te googlen. Mijn afstudeerstage moest ik thuis doen en daar had ik echt geen zin meer in. Toen ik StartUp had gevonden heb ik Dick maar gewoon gebeld om te vragen of ik eens langs mocht komen.” In het eerste halve jaar van Full Ivy heeft Emily vooral veel baat gehad aan de partnergesprekken. “Je merkt dat die mensen zo veel ervaring hebben, dat je altijd wel iets leert in zo’n gesprek. Allerlei nieuwe inzichten die ik goed kon gebruiken als nieuwe ondernemer.” Eén keer per week afspreken met haar BAM-groepje voelde eerst als wat veel, vertelt Emily. “Ik dacht dat ik het daar veel te druk voor zou hebben. Maar toen de eerste afspraak na de kerstvakantie werd afgezegd, voelde dat wel als een misser. Overleggen met ander ondernemers is toch wel heel fijn.”

Deel dit bericht