Amerikaanse coach helpt mensen hun grenzen te verleggen


10 november 2017

Over de 'grens'

Brock Sampson, eigenaar van Sampson Coaching & Advisory, is naar Nederland verhuisd met een missie: mensen helpen hun persoonlijke doelen te bereiken en bedrijven adviseren hetzelfde te doen. De naam van zijn onderneming zegt het al: hij is zowel coach als adviseur. Het coachen doet hij door middel van roeitrainingen, waar hij een paar jaar terug een begin mee heeft gemaakt in Amerika. Hij wil daarnaast ook – onder andere met zijn project Rowing Without Limits – de maatschappij bewuster maken van het feit dat mindervalide mensen meer mogelijkheden moeten krijgen om deel te kunnen nemen aan fysieke activiteiten, om zo hun grenzen te verleggen.

 

‘Ik ben me er sterk van bewust dat ik een geprivilegieerde plaats heb in de wereld. Het minste dat ik kan doen, is het creëren van mogelijkheden voor anderen.’

 

Sociaal en duurzaam ondernemen

Naast het coachen adviseert hij bedrijven bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dit doet hij door duurzame ICT-oplossingen te implementeren in de supply chain van bedrijven, zodat zij hun MVO-doelstellingen kunnen bereiken. Brock wil er daarnaast ook voor zorgen dat bedrijven hun werknemers vaker aanmoedigen iets te doen voor de maatschappij en dat werknemers de mogelijkheid krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen.

 

 

Vechten voor de maatschappij

Sinds zijn komst uit Amerika is Brock direct aan de slag gegaan met ondernemen, maar is ook maatschappelijk actief gebleven. Zo heeft hij bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse gelopen en heeft daarbij ook geld ingezameld voor War Child. Brock daagt zichzelf graag uit op verschillende manieren om zijn eigen grenzen te verleggen.

Door zich aan te sluiten als ondernemer bij StartUp Nijmegen heeft hij een omgeving gevonden waarin hij uitgedaagd wordt om het beste uit zichzelf en zijn onderneming te halen. Door deel te nemen aan een community met diverse ondernemers krijgt hij steeds verschillende perspectieven mee om een bepaald doel te bereiken.

 

‘Als ik elke ochtend wakker zou moeten worden om steeds hetzelfde werk te doen, zou ik niet gelukkig kunnen worden. Ik moet iets hebben om voor te vechten zodat ik voel dat ik leef en ook om gelukkig te blijven. Anders ben ik mijn tijd op deze planeet aan het verspillen. Ik heb het gevoel dat het mijn taak is om sociale bewustzijn en creatieve oplossingen te creëren voor de maatschappij, zodat anderen een beter leven kunnen leiden. Dat is waarom ik ondernemer ben.’

 

Tekst: Safak Ciftci

Deel dit bericht