Huurplek


Huurplek is een onderneming die de economische en sociale duurzaamheid wil ondersteunen door middel van een peer to peer-, business to peer- en business to businessmarkt.

 

Er zijn tal aan producten die hoog in aanschafwaarde zijn maar laag in gebruiksvolume. Dit betekent dat er op dit moment heel veel producten staan te verstoffen terwijl deze gewoon gebruikt kunnen worden. Dit is verspilling van de grondstoffen.

 

Daarvoor biedt Huurplek het perfecte alternatief. Huurplek is namelijk hét online platform waarbij vraag en aanbod voor het (ver)huren van producten bij elkaar worden gebracht. Huurplek functioneert als intermediair en brengt huurder en verhuurder bij elkaar. Het (ver)huren op Huurplek is voor zowel huurder als verhuurder aantrekkelijk: de huurder heeft geen grote aanschafkosten en de verhuurder verdient wat bij aan het verhuren van een product. Misschien nog wel belangrijker is dat het Huurplek draagvlak creëert voor de deeleconomie en daarmee bijdraagt aan de verduurzaming. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de deeleconomie steeds meer in trek is. Mensen willen steeds meer gezamenlijk consumeren. De duurzaamheid ligt hiermee uiteraard ook in verband. Daarom is de slogan van Huurplek “Duurzaamheid door verbondenheid”.   

 

Wie zijn wij? 

 

Wie zijn wij: Dannie Willemsen (22), Elian Coppus (22), Jorn Vlijm (19) en Fynn Merkestein (20). Wij zijn vier ambitieuze ondernemers en het team achter Huurplek. Op dit moment studeren wij alle vier Ondernemerschap & Retail Management aan de HAN, waaruit Huurplek is voortgevloeid. In 2021 zijn we begonnen met onderzoek doen, hieruit is naar voren gekomen dat de deeleconomie erg in opkomst is. Daarnaast bleek ook dat veel mensen producten thuis hebben staan die hoog in aanschafwaarde zijn en laag in gebruiksvolume. Dit is natuurlijk enorm zonde en verspilling van de grondstoffen. Dit moet efficiënter kunnen dachten wij en zo ontstond Huurplek. 

Contactgegevens

Ondernemer
Dannie, Fynn, Jorn en Elian

E-mailadres
info@huurplek.com

Telefoonnummer
06-38606565

Website
www.huurplek.com

Social media